Ticari ve turistik seyahatler için gereken vize işlemlerinde bölgeye hizmet edecek vize başvuru merkezi Diyarbakır'da kuruluyor.

Konu hakkında açıklama yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; "Türkiye'nin en büyük dış ticaret pazarı Avrupa Birliği ülkeleridir. Bunun doğal sonucu olarak yoğun bir ticari ve turistik seyahat trafiği yaşanıyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde vize almak için Gaziantep ve Ankara illerinde bulunan vize merkezlerine başvuru yapılıyor. Karşılıklı ticaret ve turistik geziler nedeni ile de vize alma ihtiyacı her geçen gün artıyor." dedi.

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkâri, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan Gaziantep ve Ankara merkezli vize merkezlerine başvuru yapıldığını belirten Kaya, "Diyarbakır'da vize merkezi kurulması ve çevre illere daha yakın mesafede hizmet sunmak için birçok ülkeye seyahat vizesi düzenlemeye yetkili VFS Global şirketinin stratejik ortağı Gateway Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşmeler yaptık. Diyarbakır'da odamızın sağlayacağı hizmet alanında vize başvuru merkezi açılması için gerekli tüm destekleri sunmaya hazır olduğumuzu kendilerine ilettik." ifadelerini kullandı.

Vize başvuru merkezinin açılması hususunda görüşlerini dile getiren Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak, "Ticari ve turistik seyahatlerin alabildiğine önem kazandığı günümüzde iş insanlarının en büyük ihtiyaçları kısa sürede vize alabilmektir. Türkiye'nin en büyük ticaret pazarı ve vatandaşlarının en çok yaşadıkları ülkeler Avrupa ülkeleridir. Dolayısıyla en çok vize taleplerini de bu ülkeler için almaktayız. Bizler vatandaşlarımızın seyahatlerinin daha seri ve daha kaliteli sunmak için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle birçok ilde vize başvuru merkezimiz bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Çakmak, "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın bölge halkına hizmet vermemizi kolaylaştırıcı talep ve destekleri ile Diyarbakır'a da bir vize başvuru merkezi açmayı planlıyoruz. Bu şekilde bölge halkının hizmete erişimini büyük ölçüde kolaylaştırmış olacağız. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet alanını ve gerekli altyapıyı sağlamasından büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim." dedi.


 

Editör: Haber Merkezi