Program katılan Güzeloğlu, Çermik’in, bölgenin ve Türkiye'nin gündeminde olan bir termal turizm merkezi olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Çermik’in, bölgenin ve Türkiye'nin gündeminde olan bir termal turizm merkezi olduğu da bir başka gerçeğidir. Gönül diliyor ki Çermik, Türkiye’de 70 turizm kaplıca merkezinden biri olarak ve bölgenin de çok gelişmiş bir termal merkezi olarak bugün farklı bir noktada bulunsun. Şüphesiz 40 yıl içinde hiçbir şey yapılmamış değil aslında sorgulanması gereken yapılması gerekenler ve olması gerekenlerin ne kadarı yapılmış sorusudur. 80'e yakın birbirini etkileyen sektör turizmden besleniyor. Ama bunun bir şartı var. Bugünküyle olmaz. Önce bunu isteyeceğiz ve gayret edeceğiz. Ben değil biz diyeceğiz. Termal turizmin dünyadaki örnekleri böyle başlar. Çek Cumhuriyeti, Almanya… Neden Çermik değil o bahsedilen yerlerin bizden fazla bir şeyi var mı? Hiçbir tesis tek başına bir şey ifade etmez. Bir tesisin kendisi ne kadar mükemmel olursa olsun o tesise giden yol, o tesisin çevresi o bölgenin huzur, güven, emniyeti. O tesisin bulunduğu alanda kentsel yaşam kalitesi tesise gelenlerin alışveriş, dinlenme, eğlence, gezi alanları aklınıza gelen bin türlü şey bu işi etkiler. Bunların hepsi Çermik'te var. Biraz önce gördük eksiğimiz ne çünkü biz aklımızı kullanıyoruz, akılla hareket edip ortak bir gayret sergilemiyoruz.  40 sene sonra Çermik bugünkünden farklı olacak."

Konuşmanın ardından, turizm sektörü değerlendirme toplantısına geçildi. Toplantıda, ilgili kurum müdürleri, otel yöneticileri ve diğer katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi