Diyarbakırspor Kulübü, bugün resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'un maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nın TFF tarafından yapısal dayanaklığı yetersiz olduğu gerekçesiyle verdiği kararın ardından, yaptıkları araştırmada önemli bulgulara rastladıklarını ve bunu 3 ayrı metin ile kamuoyuna duyurdu.

Diyarbakırspor'un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübümüzün maçlarını oynadığı Atatürk Stadı'nda müsabakaların oynanmaması gerektiğine yönelik verdiği kararla ilgili yazıda önemli detaylar ortaya çıkmış ve bu konuyla ilgili büyük ihmallerin varlığı tespit edilmişti. Kulübümüze ulaşan resmi yazıda, İl Spor Güvenlik Kurulları'nın koordinasyonunda Atatürk Stadı'nda denetlemeler yapıldığı ve denetim sonucunda ortaya çıkan eksikliklerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 29.03.2010 tarihinde bildirildiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca bu resmi yazının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gönderildiğini belirtilmiştir. Yani Atatürk Stadı'ndaki yapısal dayanaklık sorunun şu ana kadar ihmal edildiği ve zamanında sorunun çözümü için hiç bir şey yapılmadığı kesinlik kazanmıştır" denildi.

Diyarbakırspor'un haklarını savunma adına büyük bir çalışma başlatan yöneticiler, eski tarihli resmi belgelere ulaştıklarını dile getirdikleri açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı konularda çelişkilerin de görüldüğü resmi belgelerde, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın ve Diyarbakırspor Güvenlik Kurulu'nun Stadyum Yapısal Sağlamlık Kontrol Raporu'nun belgeleri bulunuyor. Bu belgelerde ilgi çekici ve can alıcı konu ise Diyarbakır Spor Güvenlik Kurulu'nun Atatürk Stadyumu ile ilgili olarak düzenlediği iki raporun birbirine uymadığı gözüküyor. Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu başlıklı yazıda, İnşaat Teknikeri Ramazan Çelik, İnşaat Mühendisi Bülent Yavuz ve Laboratuar Sorumlu Mühendisi Metin Millet imzalı 06. 08. 2009 tarihli resmi yazıda Diyarbakırspor Kulübü'nün 2009-2010 futbol sezonunda müsabakaların oynanacağı Atatürk Stadyumu'nun yapısal sağlamlıkla ilgili olarak Diyarbakır Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 'sağlam' raporu veriliyor. Aynı başlıklı yazıda, İnşaat Teknikeri Ramazan Çelik ve Laboratuar Sorumlu Mühendisi Metin Millet imzalı 28.10.2010 tarihli resmi yazıda ise Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun yapısal sağlamlığıyla ilgili olarak bu kez 'Çürük' raporu veriliyor. Diyarbakır Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından hazırlanan bu resmi raporda büyük bir çelişkinin olduğu ortaya çıkarken, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ise Diyarbakır'da bulunan Atatürk Stadyumu'nun yapısal sağlamlıkla ilgili olarak istenilen rapora cevap olarak, şu ifadelere yer veriyor: 'Yapı laboraturamızda mevcut ana cihaz arızalı ve kalibrasyonları eksik olduğu için adı geçen işin yapılmasının mümkün olduğu görülmemekte olup, cihazların tamiratları yapıldıktan sonra söz konusu iş yapılabilinecektir' deniliyor"

Bu çalışmaların geçmiş sezonlar için yapılan işlemler olduğu anlatılan açıklamanın son bölümünde şu görüşlere yer veriliyor:

"Bütün bunlar geçmiş sezonlar için yapılan işlemler. Her yıl sezon başında yapılması gereken teknik analiz neden yapılmamıştır. Federasyondan Diyarbakır valiliğine ve Gençlik li Müdürlüğüne gönderilen yazıların neden gereği yapılmamıştır. Konuyla ilgili sorunun düzeltilmesi için yetkilileri görev başına davet ediyoruz."

Haberler.com

Editör: Haber Merkezi