Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, tüm toplum katmanlarını eğitmek gerektiğini söyledi.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ninova Alışveriş Merkezi'de düzenlenen ''SODES Proje Fuarı''nın açılışında, 2012 yılında uygulanacak projelerle ilgili teklifleri aldıklarını ve değerlendirmeleri yaptıklarını söyledi.
     Bugün itibarıyla ilgili kurumların bunun üzerinde çalıştığını belirten Toprak, ''İlimiz önemli ölçüde göç alan bir il. Burada tüm toplum katmalarımızı eğitmek gerekiyor. Bir de istihdama yönelik olarak kurslarımızı daha çok zenginleştirmek lazım' dedi.
     Vali Toprak, SODES projelerinin bedelinin GAP Eylem Planı ve GAP ödenekleri kapsamında verildiğini anımsatarak, şunları söyledi:
     ''Ekonomik, sosyal, tarım ve hayvancılık ile diğer alanlarda gelişmeler olurken, bu alanlardaki gelişmelere ayak uydurabilecek şekilde kadınlarımızı, kızlarımızı gençlerimizi de meslek sahibi yapmak, ekonomik gelişmeye ayak uydurabilecek biçimde eğitmemiz gerekiyor. Bu projelerin mantığı da budur. Bunlar iyi bir şekilde uygulanabilirse bir taraftan ekonomik gelişmeler devam ederken, insanlarımızı daha iyi yere getirebiliriz.''
     Daha sonra fuarın açılışını yapan Toprak, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan/Meral Özdemir
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu

Editör: Haber Merkezi