Edinilen bilgiye göre, rahatsızlığından dolayı ninesini Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götüren Murat Arslan, hastasıyla ilgilenirken park ettiği 21 UB 383 plakalı aracının yandığını duydu.

Hastane polisi ve güvenlik ekipleri tarafından fark edilerek ilk müdahalesi yapılan araç aniden yanmaya başladı. Henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı çıkan kıvılcım ile başlayan araç yangını, bölgeye çağırılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İtfaiye ekiplerinin kısa sürede kontrol altına aldığı araç yangını, çevrede bulunan farklı bir araçta da maddi hasara neden oldu. Direksiyon kısmından çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede tüm aracı kaplayan kıvılcımların LPG'li aracın deposuna sıçramaması büyük bir faciayı önledi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ve hastane güvenlik birimleri, çevredeki araçların yangından etkilenmemesi için megafonlarla anonslar yaptı.

Görgü tanıkları bir anda araçta alevlerin yükseldiğini ve yapılan müdahale sonrasında yangının söndürüldüğünü söyledi. Araç sürücüsü Murat Arslan ise hastasıyla ilgilendiği sırada aracının yandığını duyduğunu söyledi..

Arslan, "Hasta olan ninemle ilgileniyordum. Haber geldiğinde hemen dışarı çıktım. Araç alev içindeydi. İlk müdahale hastane güvenlik personeli ve polis ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri ise yangını söndürdü. Aracım kullanılmaz hale geldi. Yangının neden çıktığını bilmiyorum" dedi..

Öte yandan, araç yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi....

Editör: Haber Merkezi