Valiliğin açıklamasında, yerel ve ulusal yayın yapan gazete ve internet sitelerinde, 16 Mart'ta , ''14 yaşındaki öğrencinin 4 kişinin tecavüzüne uğradığı, olayı öğretmenine anlattığı ancak okul müdürünün ve ilçe milli eğitim müdürünün olayı örtbas etmeye çalıştığı, olayı ortaya çıkardığı iddia edilen öğretmenin ise daha sonra disiplin cezası ile cezalandırıldığı'' yönünde haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Haberlerde, gerçeği yansıtmayan ve kişilik haklarını ihlal eder nitelikte ifadelerin yer aldığı belirtilen açıklamada, olayın cumhuriyet savcılığına intikal ettirilmesinden sonra olaya karıştığı belirlenen 3 kişinin tutuklandığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Haberlerde iddia edildiği gibi okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürünün olayı örtbas etmeye çalıştığı ve rehber öğretmene anılan olayla ilgili disiplin cezası verildiği iddiaları tamamen asılsızdır. Ayrıca, olayın tüm ayrıntılarıyla incelenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da müfettiş görevlendirilmiştir.''

Editör: Haber Merkezi