Diyarbakır’da Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından başlatılan mikrokredi uygulaması kapsamında geliştirilen projede 60 başarılı mikrogirişimci kadına ödülleri verilmek üzere tören düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesi Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen başarılı mikrogirişimci ödül töreni Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’ün selamlama konuşması ile başladı.

Mikrogirişimci kadınlar adına bağlar ilçesinden Oğlu Akşay teşekkür konuşması yaptı. Ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu katılımcılara hitapta bulundu.

Güzeloğlu, “Toplumun kalkınması ve gelişmesi her bireyin yapabileceği en ötedeki gayretini, emeğini topluma vakfetmesi gerektiğidir. Kadınların hayatın her alanında başta eğitim olmak üzere özellikle çalışma hayatında olmasında toplumun gelişme ve kalkınmasını belirleyen bir güçtür. Bu noktada gerek bu salonda bulunanlar ve gerekse burada olamayıp proje içerisindeki tüm kadınlarımız gerçekte her türlü hakka sahip olmak ve bu hakkıyla hayata katılmak durumundadır.” dedi.

Kadın girişimcilere sağlanan kaynakları değerlendiren Güzeloğlu, “Mikrokredinin de en büyük başarısı, kadının gücünü kullanmak ve beklentisini karşılamak noktasında güvene dayalı bir sistemin tesis etmek olduğudur. Kredi, kaynak tahsis edilebilir ama başarı tahsis edilen tüm kaynak ve kredilerin geri dönüşümünü sağlayabilmek ve bir güveni tesis edebilmektir. İşte bu noktada başarı kendini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, “Diyarbakır’da her birinizin kullandığı kredide yani borçlandığınız tüm rakamlardaki geri dönüş yüzde 100. Bu, gerek sayı ve gerekse kaynak olarak giderek büyüyecektir. Kadınlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizler bu süreçte sizlerle birlikte, bütün çalışmalarda yan yana ve sizin gücünüzü, emeğinizi değerlendirdiğiniz noktasında olacağız.” diye belirtti.

Aile destek merkezleri ve kursların amaçlarına değinen Güzeloğlu şunları söyledi: “Diyarbakır’ın her köşesinde 70’i aşkın aile destek merkezlerimiz var. Aslında tüm bunlar, okuma-yazma, eğitim, istihdam geliştirici kurslarımız sizlerin hayata dair her beklentisini karşılayacak tüm kurslarımız geleceğin toplumunu kaldıran, gelişen ve her bireyiyle hayatın içinde olan bir toplum hedefliyor. Başlarken yalnız olabilirsiniz fakat şimdi çevreniz, yakınlarınız ve kısacası herkes sizinledir. Bu yolculumuz devam edecek, sayılarımız artacak, kullanılan kaynaklar çoğalacak ama hedef değişmeyecek.”

Programa katılan önceki dönem İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ise yaptığı konuşmasında mikrogirişim uygulamasının gelişim sürecini değerlendirdi.

Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi