2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Konferans Salonunda, lösemili çocuklar için moral etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, D.Ü. Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gen, Çocuk Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Söker, Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Lütfiye Atilla, Hastaneler Başmüdürü Yaşar Aslan, öğrenciler, tedavi gören lösemi çocuklar ve aileleri katıldı. 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gen, hastanelerinde tedavi gören lösemili çocukları bir araya getirmek, birkaç saatliğine de olsa onları hastane ve tedavi ortamından uzaklaştırmak amacıyla her yıl bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çocukların, sağlıklı ve eğlenirken görmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirten Gen, "Bu anlamlı etkinliği düzenleyerek Lösemili çocuklarımıza moral kazandıran, onları mutlu etmek için emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Çocuk Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Söker ise çocukların ilaçtan ziyade psikolojik tedaviye de ihtiyaçları olduğunu söyledi.



 

Editör: Haber Merkezi