Edinilen bilgiye göre olay, Çınar ilçesi Leblebitaş köyünde meydana geldi. Kuduz olduğundan şüphelenilen 1 köpek köyde iki ineği ısırdı. Olayın ardından 4 kişi inekleri kesip köy dışında bir yere gömdü. Olası kuduz vakasına karşı haber verilen sağlık ekipleri, köye giderek inekleri gömen 4 kişiye kuduz aşısı yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından köyde yapılan çalışmalar sonrasında gömülen hayvanlardan numune alınarak Elazığ Viroloji Enstitüsü Laboratuarı'na gönderildi.

Laboratuarda yapılan tetkik ve inceleme sonucunda numunelerin pozitif çıkmasının ardından köy karantinaya alınırken, Aktaş ailesi mensuplarından oluşan 33 kişi ise akşam saatlerinde Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsü'ne kaldırılarak tedavi edildi. Kontrol altına alınan Aktaş ailesi fertlerinde herhangi bir bulguya rastlanılmadığı için taburcu edildiği belirtildi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yapılan incelemede hastalarda kuduz vakasına rastlanılmadığını söyledi. Yağmur, hastanelerine gelen Aktaş ailesi mensuplarının tümüne kuduz aşısı yapılarak 4 saat kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini belirtti.

Leblebitaş köyü muhtarı Hacı Kudur Karataş ise köylerinde meydana gelen olaydan dolayı tedirgin olduklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi