TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Dedeman Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, yüz ölçümünün yüzde 60'ı tarım alanı olan Diyarbakır'da bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri fuara, 171 firmanın katılacağını söyledi.

3 yıldır başarıyla düzenlenen ve bölgenin beklenen buluşması haline gelen Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm üretici, akademisyen ve sektör ilgililerine katkı sunacağını belirten Ersözlü, fuarın bölgedeki tarım ve hayvancılık konusundaki yatırımlara da ışık tutacağını kaydetti.

Geçen yıl bu fuarı toplam 78 bin 425 kişinin ziyaret ettiğini bildiren Ersözlü, ''Fuara, İran ve Irak'tan çok sayıda ziyaretçi gelecek. Bölgedeki 22 ilden düzenleyeceğimiz otobüs seferleri ile ziyaretçilerimizin fuar alanına kolay ulaşımlarını sağlayacağız. Fuarda 12 Nisan Perşembe günü 'Buzağı Teşvik ve İnek Güzellik Yarışması' da düzenlenecek'' dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer ise, bölgenin en önemli sektörünün tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, ''Fuarımız bu yıl yüzde 10 oranında büyüdü. Hedefimiz önümüzdeki yıl Türkiye'de en iyi fuar olmaktır. En nitelikli tarım ve hayvancılık fuarını yapıyoruz'' diye konuştu.

Yarın Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde saat 12.00'de açılışı yapılacak ''4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarının'' 11-15 Nisan tarihleri arasında 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Basın toplantısına Ersözlü ve Gezer'in yanı sıra TARMAKBİR Genel Müdür Yardımcısı Selim İleri, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal da katıldı.

Editör: Haber Merkezi