Valilik Hevsel Salonunda düzenlenen toplantı öncesi açıklama yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu Güzeloğlu, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak kadına şiddetle mücadele eylem planı il değerlendirme toplantıları gerçekleştirildiğini söyledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortak çalışması sonucu 75 maddelik protokol hazırlandığını belirtildi.

Şiddetle mücadeleye yönelik alt yapının güçlendirildiğini söyleyen Güzeloğlu, "Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur." dedi.

Güzeloğlu, "Ülkemizde son 17 yılda kadınlarımızın toplumsal statüsünün güçlendirilmesi kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda yasal düzenlemeler yapılmıştır. Şiddetle mücadeleye yönelik alt yapı güçlendirilmiştir. Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadelemizi yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu, ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada yaygın olarak görülen kadına yönelik şiddetin ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen bir sorun olarak karşılarına çıktığını aktararak, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesinin toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracağını belirtti.

Güzeloğlu, "Kadına yönelik şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilmesi başta tüm kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum, özel sektör, akademik alan ve medya olmak üzere sorumluluk ve vicdan sahibi herkesin bu konuda tek yürek ve tek vicdan olmasıyla mümkündür." şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi