Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla gündeme gelen İmam Hatip Okullarının yetersizliğini değerlendiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, İmam Hatip Okullarına yoğun bir talebin olduğunu söyledi.

Bölgedeki İmam Hatip Okullarının rağbeti karşılamadığını belirten Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Güneş, ailelerin çocuklarını İmam Hatipte okutmak istemelerine rağmen, yer olmamasından dolayı düz okullara kayıt yaptırmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

İmam Hatip Okullarının ahlaklı ve erdemli birey yetiştirmenin en önemli merkezlerinden olduğunu ifade eden Güneş, İmam Hatip Okullarının 28 Şubat sürecinde çeşitli uygulamalara maruz kaldığını belirterek, İmam Hatip Okullarının halen birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı.

Diyarbakır'da İmam Hatip Okullarının yetersiz olduğunun altını çizen Güneş, “İstanbul, Konya ve Kayseri nüfusuna oranla İmam Hatiplileşme oranı, Diyarbakır'ın nüfusuna oranla daha ileridedir. Diyarbakır bu konuda diğer illere göre daha geridedir. Ahlaksızlaşma, uyuşturucu madde kullanma ve değişik kötü davranış ve fiillerin eğitim yuvalarına sirayet ettiği bir dönemde yaşamaktayız. Bu sorunların aşılması için imam hatip okullarını önemli buluyoruz. Okullarda Kur'an-ı Kerim ve siyer dersleri sadece imam hatip okullarında değil, bütün okullarda olması gerekir. Hatta toplumda yaşanan yozlaşmanın önüne geçmek için siyer ve Kur'an-ı Kerim dersleri zorunlu olmalıdır.” dedi.

Eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği, ‘Dindar nesil yetiştireceğiz' söyleminin içinin doldurulması gerektiğini belirten Güneş, “Eğitim Bir-Sen olarak dindar nesil yetiştirmenin en önemli merkezinin İmam Hatip Okulları olduğuna, onun için de İmam Hatip liselerinin fiziki ve donatım eksikliklerinin acilen giderilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak velilerin başarılı öğrencilerini İmam Hatip Okullarına yönlendirmeleri gerektiğini ifadelerine ekleyen Güneş, “İmam Hatip Okullarının birçok avantajı bulunmaktadır. Öğrenciler İmam Hatip Okullarında hem ahlaki değerlere sahip oluyorlar, hem ilkeli, prensipli bir birey haline geliyorlar, hem de pozitif ilimlerde büyük bir başarı elde etmiş oluyorlar. Bu yıl matematik olimpiyatlarında Yenişehir Kız İmam Hatip Lisesi derece yapmıştır. Türkiye genelinde üniversiteye geçiş sınavlarında Diyarbakır'da bulunan İmam Hatip liseleri yüzde elli oranında bir başarı elde etmiştir. Bundan dolayıdır ki velilerden istirhamımız öğrencilerini İmam Hatip Okullarına göndersinler.” diye konuştu. (M.Hüseyin Temel – Yunus Sırat – İLKHA)

Editör: Haber Merkezi