Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili çalışmalar ve kentin ihracatı konusunda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede Güzeloğlu, bazı açıklamalarda bulundu.

Ekonomik anlamda Diyarbakır'ın hak ettiği yere ulaşmasının temel öncelikleri olduğunu belirten Güzeloğlu, önümüzdeki günlerde kentte ihracat destek evi açılacağını söyledi.

Güzeloğlu, "Şüphesiz, tarımın sanayiye dönüşümünde tekstil ve giyim çok önemli bir başlık tutmaktadır. Diyarbakır, Türkiye'de en fazla pamuk üretilen ilk 3 il arasında yer almaktadır. Üretim çokluğu açısından baktığınızda, Diyarbakır'ın en kaliteli pamuk üreten bir kent olması, hem hedefimiz hem de gelecekte beklentimizdir. Diyarbakır'da pamuğa dayalı tekstil çok öne çıkacak ve birinci sektör olma yolunda önemli pozisyon kazanacaktır." dedi.

"Firmalar, 6 bin 540 kişilik istihdam taahhüt ettiler"

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında Güzeloğlu, şunları söyledi: "Toplam 105 parselden oluşan Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge'sinde bugün itibariyle ilk başvuru değerlendirmesi sonrasında yönetim kurulumuz tarafından 49 firmaya tahsisler yapılmış ve kesinlik kazanmıştır. Bu 49 firma, tahsis edilen 73 parselde şu an itibariyle taahhüt ettikleri 252 milyon TL'lik sabit yatırım ve 6 bin 540 kişilik istihdamı bizlere taahhüt etmişlerdir. Halen başvurular alınmakta ve kalan parseller için de önümüzdeki günlerde ikinci bir değerlendirmeyle o tahsislerin de tamamlanması düşünülmektedir. Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde başta örme triko, dokuma, penye, nakış, perde, hazırlama, hazır giyim, giyim eşyalarının imalatı, dış ve iç giyim, baskı ve benzeri alanlarda yatırım gerçekleşecektir."

Kentte ihracat destek evi açılacak

İhracat kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla ihracat destek evinin açılışını gerçekleştireceklerini bildiren Güzeloğlu, "Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde ihracata dönük bilgilendirme, ihracatın gelişmesini, üretim alanında ihracat kültürünün yerleşmesini sağlayıcı ihracat destek evleri başlıklı açılacak proje kapsamında merkezlerden ilki Diyarbakır'da açılacak. İhracat destek evleri, Diyarbakır'da ihracata dönük üretimi hem artıracak hem bilgilendirecek hem de e-ihracat ve e-ticaret olmak üzere eğitimi, yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi yapacaktır. İhracat destek evimiz de Diyarbakır'ımıza hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi