Öcalan`ın telkinleriyle yapılmasına başlanan Çözüm Süreci konferansının ikincisi Diyarbakır`da yapılıyor. Konferansa, HAK Par ve HÛDA Par katılmadı.

Radikal`in haberine göre bu amaca genel olarak ulaşılsa da iki fire de verildi: Hak Par ve Hüda Par konferansa katılmıyor.

Konferansın başlangıcında Abdullah Öcalan`ın son İmralı heyetiyle ilettiği mesaj okundu. Öcalan mesajında temel olarak barış sürecinin ilerleyişinin devlet tarafından olumlu karşılanması söz konusu ise kendisinin cezaevindeki koşullarının da düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

KİMLER KATILIYOR, NELER KONUŞULACAK?

Barış süreci ile başlatılan konferansların ilki Ankara`da "Demokrasi ve Barış Konferansı" adıyla yapıldı. Diyarbakır`da bugün başlayan ve iki gün sürecek konferansı DTK düzenledi.

Erbil`de yapılması planlanan Kürt konferansının hazırlığı niteliğindeki konferansa siyasi parti, örgüt, grup ve dini oluşumlar ile DTK, DDKD, KADEP, ÖSP, BDP, DÖKH, Azadi İnsiyatifi, Mezopotamya Aleviler Birliği, Ermeni Vakfı, Nubihar Derneği, Öze Dönüş Platformu, Ezdi Federasyonu, İslam Konferansı Koordinasyonu, Gençlik Bileşenleri, Barış Anneleri, Meya-Der ve Tuhad-Fed ile kanaat ve dini önderler katılıyor.

Çözüm sürecinde ikinci aşamaya geçmeden önce gerçekleştirilen konferans, tüm Kürtleri temsil eden bir platform olarak ele alınacak. Konferansta, Kürtlerin `demokratik çözüm perkpektifi` masaya yatırılacak.

"Kürt tarafı nasıl bir çözüm istiyor, amacı nedir, anayasal düzeyde nasıl bir değişimi istemektedir" gibi konular tartışılacak. Sonuç bildirgesi ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan`a gönderilecek.

Kaynak: dünya bülteni

Editör: Haber Merkezi