Erasmus Projesi kapsamında Diyarbakır'a gelen İtalyan turist grubu, tarihi Ongözlü Köprü'de halay çekerken talihsiz bir olay yaşadı. Bir yankesici, kalabalığın coşkusunu fırsat bilerek turistlerden birinin cep telefonunu çaldı.

Diyarbakır’da Hırsızların Turist Halayı 2

Hırsızlıktan habersiz olan turistler, eğlenceye devam ederken, cep telefonunun kaybolduğunu fark eden Linda Ugolini telaşa kapıldı. Halay anını videoya çeken bir arkadaşı, görüntülerde yankesiciyi fark etmeyi başardı.

Diyarbakır’da Hırsızların Turist Halayı 3

Bu görüntü üzerine harekete geçen Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, video üzerinde titiz bir inceleme yaptı ve şüphelinin kimliğini tespit etti. Ekipler, hızlı bir operasyonla telefonu çalan 3 kişiyi ve telefonu satın alan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır’da Hırsızların Turist Halayı 1

Operasyon sırasında ele geçirilen cep telefonu, Linda'ya uçuştan bir gün önce iade edildi. Linda, Türk misafirperverliğine ve emniyet güçlerinin özverili çalışmasına teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Diyarbakır’da Hırsızların Turist Halayı 4

Soruşturma sonucunda, gözaltına alınan 5 şüphelinin başka hırsızlık olaylarına da karıştığı tespit edildi. Şüpheliler, adli mercilere sevk edildi.

Kaynak: (İHA)