Bombalama sonrasında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından ilan edilen yas Diyarbakır'da uygulanmaya konuldu. Diyarbakır merkez ve bağlı ilçelerde sabah saatlerinde esnaf kepenk açmadı.

BİSMİL'DE KEPENKLER KAPALI DURUM SAKİN

Bütün iş yerlerinin kapalı olması nedeniyle şehirde hayat adeta durdu. Eczane ve fırın haricinde hiçbir işyerinin açılmadığı Diyarbakır'da belediyeler de çöpleri toplamayarak eyleme destek verdi. Şehir genelinde çöpler cadde ve sokaklarda bırakıldı.

Olayı protesto etmek için Diyarbakır'ın çeşitli noktalarında gruplar halinde toplanan kalabalık, eylem yaptı. Gruplar bulundukları alanlarda lastik yakarak yolları kapattı. Küçük gruplar halinde eylem gerçekleştiren vatandaşlara polis ekipleri müdahale etti. Polisler, gruplar tarafından yakılan ateşi söndürüp lastikleri bölgelerden uzaklaştırdı. Polis ekiplerini gören gruplar ise kısa sürede dağıldı.

ULU CAMİİ'NDE GIYABİ CENAZE NAMAZI
Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü kırsalı ile Kuzey Irak sınırında hayatını kaybeden 35 kişi için Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyarbakır Ulu Camii'nde vatandaşlar tarafından ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

BDP YÜRÜYÜŞÜNE POLİS ENGELİ
Uludere olayını protesto etmek için BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığın Batıkent Meydanı'nda yapmak istediği yürüyüş polis engeline takıldı. Sabahın erken saatlerinde Batıkent Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bölgede toplanmalara izin vermedi. Yürüyüş yapılması planlanan bölgeler Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve zırhlı araçların yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet polisleri tarafından çevrildi. Öte yandan, Uludere olayını protesto etmek için ara sokaklarda toplanan gruplar ateş yakarak eylem yapıyor...

Editör: Haber Merkezi