Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Engelsiz Yaşam Çalıştayı düzenlendi.

Engellilerin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı Çalıştay’da konuşan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, ülkede son yıllarda her alanda olduğu gibi engellilere sunulan hizmetlerde de olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.  

Açar, "Yasa ile Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına verilen görev ve sorumluluk çerçevesinde, engellilerin her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak üzere; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, engellilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanmaktadır. Engellilerimiz bilmelidirler ki, engelleri aşmada her zaman onların yanında olacağız. Engel görmeden engelleri kaldırmaya devam edeceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 16 bin engelliye evde bakım hizmeti sunduklarını aktaran Açar, engellilerin toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz seyahat edebilmeleri içinde beledilere her ay 75 bin TL ödeme yaptıklarını aktardı.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Reyhan Gül Güven ise, yaptığı konuşmasında Üniversite olarak engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlhami Bulut’un moderatörlüğünü yaptığı panele geçildi. Panelde engellilerin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştay kapsamında özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanan materyallerin sergi açılışı yapıldı.

watermark-010.jpg

Editör: Haber Merkezi