Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Kayapınar İlçe Başkanları Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy, gözaltına alındı.

Polis, sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binası ve Kayapınar İlçe Başkanlığı'na gelerek içeride arama yaptı.

DBP Diyarbakır il başkanlığına yapılan arama devam ederken, Kayapınar ilçe başkanlığındaki arama sona erdi. Yapılan aramaların ardından polis DBP Kayapınar İlçe Başkanlığı Eşbaşkanları Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy'u gözaltına aldı.

DBP Diyarbakır İl Başkanlığında yapılan baskında aramalar devam ederken polis parti binasındaki tüm katlarda arama yaparak, bilgisayar, CD, hard CD'lerin tek tek inceliyor.

DBP il binasına gelen HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP İl Başkanı Ali Şimşek’İn gözaltına alındığını doğruladı.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek’in evine baskın yapıldığını dile getiren Yiğitalp, “Bu sabah il eş başkanımız Ali Şimşek’in evi basıldı. Evinde arama yapılarak gözaltına alındı. DBP il binamız ve Kayapınar ilçe binamızda da arama yapılıyor. Çok detaylı bir arama yapılıyor. Değim yerindeyse didik didik her yer aranıyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi