DEM Parti’nin yüzde 64 ile kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevden almalar ve yeni atamalar devam ediyor. Geçtiğimiz gün 11 daire başkanının değiştiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde bu kez Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) genel müdür görevden alındı.

2019 yılında dönemin Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) Adnan Selçuk Mızraklı’nın seçimi kazanması ile Tutşi görevden alınmış, kayyım atanmasının ardından tekrar görevine geri dönmüştü.

4 yıldır DİSKİ Genel Müdürlüğü yapan Fırat Tutşi bir kez daha görevinden alındı. Görevden alma yazısı Tutşi’ye iletilirken Tutşi’nin pasif bir göreve alınacağı belirtildi. Tutşi’nin yerine atanan yeni müdür ise henüz açıklanmadı. Fırat Tutşi, 2016’da atanan ilk kayyım olan Cumali Atilla döneminde Zeki Kantarcı’nın yerine göreve getirilmiş, 2019’da seçimleri yeniden kazanan HDP’Lİ Adnan Selçuk Mızraklı tarafından görevden alınarak yerine önceki müdür Zeki Kantarcı getirilmişti.

Tutşi, kayyım Münir Karaloğlu döneminde DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne tekrar getirilmişti.

Diğer taraftan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılıklarına Reşat Bakan ve Aziz Özdoğan atandı.

Mehmet Fırat Tutşi kimdir?

Daire Başkanı Ikinci Kez Görevden Alındı 1

1971 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı.

1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerine devam etti.

Çalışma hayatına 1993 yılında Araştırma Görevlisi olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde başladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki Akademisyenlik görevinden 1999 yılında ayrılarak DSİ X.Bölge Müdürlüğüne Yüksek Mühendis olarak geçiş yaptı.

1999-2016 yılları arasında DSİ 10. Bölge Müdürlüğünde Mühendis, Şube Müdürlüğü ve Bölge Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu.

2016 yılında DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken DİSKİ de Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. 2017 Yılında DİSKİ Genel Müdürlüğü kadrosuna vekâleten atandı.

M. Fırat Tutşi, üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Kaynak: (Haber Merkezi)