Diyarbakır'da 'Okul Sütü' projesi kapsamında okullarda öğrencilere dağılan sütlerden içen 315 öğrencinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından alınan numunelerin laboratuvar sonuçları belli oldu. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, alınan numunelerin temiz çıktığını ve sütten zehirlenmenin söz konusu olmadığını belirterek, "Sonuçlara göre sütlerde bakteri üretiminin olmadığı ortaya çıktı. Karın ağrısı şikayeti ile hastanede tetkikleri yapılan 35 çocukta ise bağırsak florası bozukluğu çıktı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın işbirliğiyle geçen hafta başlatılan 'Okul Sütü' projesi kapsamında Diyarbakır'da dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 315 öğrenci, hastanelere kaldırılmıştı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, geçen hafta dağıtımına başlanan okul sütleri ile ilgili ortaya atılan, 'zehirlenme' iddialarının gerçeği yansıtmadığının laboratuvar sonuçları ile kesinleştiğini söyledi. Vali Toprak, Diyarbakır'da süt dağıtımının devam ettiğini ve dağıtımı yapan firmalardan bir aylık değil, saklanma ve muhafaza edilme koşulları nedeniyle 1 haftalık süt aldıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarımıza talimat verdik. Sütler dağıtılmadan kontrolleri yapılıyor, ambalajında sorun olan sütler dağıtılmıyor. Daha önce ailelere dağıtılan formlar çerçevesinde çocuklara süt dağıtımı sürüyor. İçmek istemeyen çocuklara zorla süt vermemiz söz konusu değildir" dedi.

Diyarbakır'da geçen hafta içtikleri sütten 315 çocuğun rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmasının ardından sorun çıkan sütlerden numuneler alındığını ve İl Gıda Denetim Labonatuvarları'nda tahlillerinin yapıldığını söyleyen Vali Toprak, "Raporlar çıktı. Sütlerin temiz olduğu ve zehirlenmenin sütten kaynaklanmadığı sonuçlarla tespit edildi..

Durumu kendilerine göre ağır olan ve karın ağrısı şikayeti ile hastanelere kaldırılan 35 çocuğun gaita tahlilleri yapıldı. Bu tahliller sonucunda bu çocuklarda bağırsak florası bozukluğu çıktı. Süt dağıtımı devam ediyor. Diyarbakır'da hiçbir sorun yoktur" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi