DTSO ile DTB Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında vatandaşların menfaatlerine aykırı davranan kişi ve kurumlara karşı teyakkuzda olacaklarını belirterek, temizlik ve hijyen başta olmak üzere diğer tüketim malları satışlarında artış yaparak vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacaklarını duyurdular.

DTSO ve DTB tarafından ortak yapılan açıklamada, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsün Türkiye'de de görünmesinin ardından temizlik ve hijyen başta olmak üzere diğer tüketim malları satışlarda artış meydana geldiğini ve bunu fırsata dönüştürmek isteyenlere karşı oda ve borsa olarak karşı duracaklarını açıkladılar.

Yapılan açıklamada, "Ne yazık ki ülke genelinde bazı firmaların, Corona virüsü fırsat bilerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uyguladığı, bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olduğu ilgili kurumlar tarafından tespit edilmiştir.

Fahiş fiyatlarla ilgili Ticaret Bakanlığından gerekli açıklamalar yapılmış ve tespiti yapılması durumunda yasal işlemlerin başlatılacağı ifade edilmiştir. Bilinmesi gerekir ki Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı Oda ve Borsa olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz." denildi.

Açıklamamın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu çerçevede ticari ahlak kurallarına uyan ve süreci fırsata çevirmeyen ilimiz tüccar ve esnaflarımıza teşekkür ederiz."
 

Editör: Haber Merkezi