Diyarbakır'da Turgut Özal İlköğretim Okulu 4'cü sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir grup ve öğretmenlerinin katılımıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik, 'Hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk' ilkesi doğrultusunda çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştiriliyor.  

Merkez Bağlar ilçesi Turgut Özal İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan bir grupla "Sıfır Atık" teması ile gerçekleştirilen Lider Çocuk Tarım Kampı programı kapsamında; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi amacına yönelik eğitim ve faaliyetler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında öğrencilere; ÇEV-SAN Atık Dönüştürme tesisi gezdirilerek, geri dönüşüm ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde çocuklara yönelik çevre bilincine katkı sunmak amacıyla "En Kahraman Kim" isimli tiyatro oyunu izlendi. Diyarbakır'ın yerel çikolata fabrikasını gezen öğrenciler, çikolata üretim aşamalarını yakından görme fırsatı buldu.

Doğal çevreyi diğer canlılarla paylaşma bilincinin ve hayvan sevgisinin pekiştirilmesi amacı ile TJK hipodromunda çocukların atlarla buluşması sağlandı. İlk kez ata binen çocuklar büyük bir sevinç yaşayarak hayvan sevgisini yakından tattı.

Tarım ve Orman Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Düriye Yalçın Erkek, Mühendis Ahmet Tayuzak ve Mühendis Enver Yıldız tarafından öğrencilere verilen hijyen eğitiminin ardından öğrenciler İl Müdürlüğü yemekhanesinde öğle yemeği yedi.

Kamp sonunda İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve İl Müdür yardımcıları tarafından çocuklara katılım belgeleri verilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.


 

Editör: Haber Merkezi