Hakkari'nin Çukurca İlçesindeki Kazan Vadisinde düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen PKK’lı Mizbah Ezer ile Ömer Erdoğan'ın cenazeleri Diyarbakır'a getirildi. Yeniköy Mezarlığı'na getirilen iki  cenaze törenine katılmak üzere yürüyüş yapmak isteyen Bdp'lilere güvenlik güçleri izin vermedi. Güvenlik güçlerine havayi fişek ve taş atarak saldıran göstericileri polis gözyaşartıcı bomba atarak dağıttı.

Hakkâri'nin Çukurca İlçesinin Kazan vadisinde 36 PKK'lı öldürülmesini protesto etmek amacıyla Diyarbakır kent merkezinin bir bölümünde bugün esnaf kepenklerini açmadı. Kepenk kapatma eylemi kentin Bağlar, Suriçi, Şehitlik semtlerinde etkili olurken, Yenişehir semtindeki Ofis caddesinde ise işlerleri açıldı.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Kepenk kapatma eylemi devam ederken, Malatya'dan Diyarbakır'a getirilen PKK'lılar Mizbah Ezer ve Ömer Erdoğan'ın cenazeleri Merkez Kayapınar ilçesinin Yeniköy mezarlığındaki camiye getirildi.

Yeniköy mezarlığındaki camiye gitmek için Bayındırlık semtinde bulunan Bayramoğlu camiisi önünde toplanan Bdp’liler, Bdp otobüsünden, Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gelişinden sonra Yeniköy mezarlığına yürüyüş yapılacağı anonsu üzerine Bdp'liler beklemeye geçti. Grup, PKK ile Abdullahn Öcalan lehine sloganlar atan grup, Bdp Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, Bdp Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Batman Miletvekili Ayla Akat Ata ile Bdp'li belediye başkanlarının gelişiyle birlikte yürüyüşe geçmek isteyince polisin engeliyle karşılaştı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini söylemesine rağmen Genel Başkan Selahattin Demirtaş yürüyüş yapılması için diretince gerginlik çıktı.

Yolu kapatan polisin çekilmesi için göstericiler arasındaki gençler havayi fişekler ve taş atmaya başlayınca polis göz yaşartıcı bombalarla karşılık verdi. Demiryolunun geçtiği Batıkent meydanında artan olaylar yaklaşık 20 dakika sürdü. Batıkent meydanından Merkez Bağlar ilçesindeki sokaklara dağılan göstericiler burada da polise taş atmayı sürdürdü.

Bağlar Lezgin Avcı caddesinde bulunan ve kepenk kapatma eylemine katılmayan bir market, göstericilerin havayi fişek ve taşlı saldırısına uğradı. Marketin camlarını kıran ve içeri giren göstericiler marketteki eşyaları kırdı.

Kentin bazı semtlerindeki ara sokaklarda olaylar yer yer devam ediyor.


 

 

Editör: Haber Merkezi