Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) konferans salonunda Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısı gerçekleştirildi.

Programa Diyarbakır Valisi Aksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, SGK İl Müdürü Mehmet Delil, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, meslek odalarının başkanları ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısına iş dünyasında çok sayıda kişi katılırken toplantıda bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  Diyarbakır'la ilgili istihdam projeleri hakkındaki gelişmeleri paylaştı.

Diyarbakır’da yeni yatırım yapılabilecek alanların oluşturulması konusunda çalışma içerisinde olduklarını belirten Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemiz artık yatırımcılara tahsisleri yapıldı ve yatırımcılar konusunda arsa sorunları yaşadığımız bir noktaya geldi. Biz mevcut organize sanayi bölgemizin 2 bin dönüm daha genişlemesi ile ilgili çalışmaları belirli bir aşamaya kadar getirdik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından uzmanlarımız buraya geldi. Yer seçimi tamamladı. Ve burayı da mevcut organize sanayi bölgemizin genişleme alanı olarak en kısa zamanda çalışmalarını tamamlayarak yatırımcılarımıza tahsis eder duruma geleceğiz." dedi.

Diyarbakır'da kurulması planlanan 'Tekstilkent' ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Aksoy, "Diyarbakır bilindiği üzere tekstil sektöründe son dönemde ciddi hareketliliğin yaşandığı kentlerden birisidir. Altıncı bölge teşviklerinden bölgemiz daha öncede yararlanıyor olması nedeniyle, tekstil sektöründeki yatırımcılarımızı bir kısmı Diyarbakır’ı tercih etmeye mevcut olanların da kendisini geliştirerek kapasitelerini artırma noktasında da bir gayretlerinin olduğunu biliyoruz. Bir tekstil organize sanayi kurulmasıyla ilgili çalışma da Diyarbakır’da başlatıldı. Kuruluşu tamamlandı. Yer seçimi bitti. Artık sadece alt yapısının ihalesi süreci kaldı. Onu da bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığımız bu yıl içerisinde altyapısının ihalesini yapacak. Ve burasının da biz yatırımcılara tahsisi edilebilir bir konuma gelmiş olacağız. Valiliğimiz koordinasyonunda odalarımız başta olmak üzere ilgili birimlerimizle işbirliği içerisinde tekstil organize sanayi bölgemizin de kuruluşlarında önemli bir mesafe kat ettik." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır bölgenin önemli bir şehri merkezi konumunda olduğunu söyleyen Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Diyarbakır 3 önemli ulaşım aksına sahip havayolu, karayolu ve demiryolu ve Diyarbakır’ın bu pozisyonu avantaja çevirmesi bakımından da bir lojistik köy yapma amacıyla yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Bunu da en kısa zamanda hayat geçirmeyle ilgili çalışmaları kalkınma ajansımızın koordinasyonunda yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır'ı bu yönüyle de bir lojistik merkez haline getirme konusunda yine Diyarbakır’daki kurumlarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı hayat geçirmiş olacağız."

Aksoy, "Başbakanımız, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın koordinasyonunda özellikle 2017 yılından itibaren yapılacak. Bunun birçok yönü var. İşveren yönüyle bir ek istihdamın getireceği yükün önemli kısmını devlet üstlenmiş olacak ve daha az maliyetle daha fazla kişi istihdam edilerek işinizi geliştirmek imkânı bulacaksınız. Bir de işin sosyal boyutu var. İş bulamayan işsiz olan bir kişiyi de iş sahibi yapmak ve onun ekmek yemesine katkıda bulunma gibi başka bir boyutu da var. Bunları hepsi bir araya geldiğinde hem işveren için hem de işsizliğin giderilmesi boyutuyla baktığımızda istihdamın sağlanması gibi birçok yönü olan bir çalışmayı Diyarbakır olarak hayata geçirmek için gayret göstereceğiz. Oda başkanlarımız sivil toplum kuruluşları bu konuda Ankara'da yapılan toplantıda Diyarbakır'da da bu çalışmalar içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Ve Diyarbakır'da milli seferberlikte bizde varız diyor, bunu uygulamalarımızla önümüzdeki dönemde hayata geçirmiş olacağız." ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi