DİYARBAKIR - Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1441'inci yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır'ın tarihi İstasyon Meydanı'nda bugün yapılacak "Kutlu Doğum" mevlüdü ile ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulğani Orhan, İlke Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Orhan, bu tür etkinlikleri düzenlemekteki amaçlarının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in hayatını daha iyi anlayıp, anlatıp, yaşayıp ve yaşatabilmek olduğunu söyledi.

Diyarbakır merkezde şehrin on bir noktasındaki caddelere afişleri astıklarını ifade eden Orhan, ayrıca dükkân ve arabalara on bin afiş astıklarını söyledi. Orhan, Peygamber Sevdalıları tarafından hazırlanan ve mevlit programına davet için iki yüz bin el ilanı ve kutlu doğum CD'ni her eve ve esnafa verdiklerini söyledi.

ETKİNLİK İÇİN BİNLERCE GÖREVLİ ÇALIŞTI
Orhan, "Etkinliğe davet için 1000 adet davetiye basılarak STK'lar, kanaat önderleri, imamlar ve kardeş camialara davetiyeleri ulaştırıldı. Ayrıca, Rahmet ayı Nisan ayının girmesiyle Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerimizde her pazartesi siyer seminerleri verildi. Üye ve gönüllü üyelerimize Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler sunuldu. Dünden beri sesli anonslar yapılarak halkımız etkinliğe davet edildi." dedi.

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılacak "Kutlu Doğum" mevlüdü için binlerce gönüllü bayan ve erkeğin görev yaptığını anlatan Orhan, uluslararası, ulusal ve yerel olarak yayın yapan medya kuruluşlarının etkinliğe davet ettiklerini söyledi.

İslam ruhunun yeniden canlandığını belirten Orhan sözlerini şöyle devam etti: "Diyarbakır halkı, dinine bağlı Müslüman bir halktır. İslam'a bağlılıklarını düzenlenen etkinliklere koşa koşa gelmelerinden anlaşılmaktır. Adeta programın yapılacağı günü iple çekiyorlar. Kürt halkı burada gerçek kimliğini, düşüncesini, ruhunu ortaya koyacaktır. Bütün dayatmalara karşı Peygamber Sevdasını adeta bir kalkan olarak kullanarak meydanlara indi. Şimdiden programa katılacak olan veya katılmak isteyip de katılamayan tüm peygamber sevdalılara teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Editör: Haber Merkezi