Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık, Diyarbakır’dan hacca gideceklerin sayısı ve hac ibadetini yerine getirecek olanlara bazı tavsiyelerde bulundu.

 İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Abdullah Işık, Türkiye’de yaklaşık 54 bin hacı adayının olduğunu söyleyerek, bu yıl Diyarbakır’da bin 75 hacı adayının kutsal toprakları ziyaret edeceği bilgisini verdi.

En fazla hacı adayının bulunduğu ilçe Ergani

Diyarbakır’da ilk hac kafilesinin 4 Eylül 2015 tarihinde yolculuğa başlayacağını belirten Işık, “İl olarak bin 75 hacı adayımız hac yolculuğuna çıkacaklar. Kayıtlarımıza göre ilçelerimizden en çok hacı adayı 68 sayısıyla Ergani olmuştur. İlk kafile 4 Eylül 2015’te yolculuğa çıkacak, 6 Ekim 2015’te dönecek.” dedi.

“Hacı adayları Allah’a misafir olduklarını unutmamalı”

Hacı adaylarının, hac ibadetini yerine getirirken Allah’ın misafiri olduklarını unutmamaları gerektiğine dikkat çeken Işık, “Hacı adaylarımızın Allah’a misafir olduklarını unutmamaları ve bu şekilde ibadet etmelerini tavsiye ediyoruz. Peygamber’imizin evini ziyaret etmelerini, Allah-u Teâlâ’nın evini ziyaret edeceklerini unutmamaları ve bu bilinçle hac farizalarını yerine getirmelerini tavsiye ediyoruz. Yaptıkları hac ibadetinin her anında Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Muhammed’in hatıralarını hatırlamaları gerekir.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman)

Editör: Haber Merkezi