Diyarbakır’da Bayer’in Pamuk’ta tohumdan Hasad’a Çözümleri toplantısı düzenlendi. Bayer Türkiye, çiftçilere pamuk üretimini kalite ve verim açısından geliştirmenin yollarını göstermek amacıyla düzenlediği toplantı Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirdi.

TOPLANTIYA ÇOK SAYIDA BİSMİL, ÇINAR VE DİYARBAKIR ÇİFTÇİLERİ KATILDI.

 Toplantıya Gap Bölge Tarım İlaçları Ruhsatlandırma Müdürü Vedat Sizer, Bayer Tohum geliştirme yöneticisi Sırrı Süzer, Mühendis Yusuf Alar, , tarımla ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, tohumculuk firmaları, Çırçır fabrika sahipleri ile çiftçiler katıldı.

Gap Bölge Tarım İlaçları Ruhsatlandırma Müdürü Vedat Sizer, Bayer pamuktan hasada bitki koruma ürünleri ve çözümleri hakkında bilgi verdi.  Sizer, modern yetiştirme teknikleri ve bitki koruma ürünleri ile zor koşullarda bile üretimlerini artırmalarının mümkün olduğunu söyledi.  

Gap Bölge Tarım İlaçları Ruhsatlandırma Müdürü Vedat Sizer,Ülkemiz, dünya pamuk üretiminde önemli bir ekolojik konuma ve avantajlara sahip. Türkiye’nin üretim konusunda yaşadığı en önemli sorunlardan biri kaliteli ve standardı belirli üretimin istenilen seviyeye gelememiş olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Carla, Gloria, Claudia ve Candia pamuk çeşitleri hakkında bilgi veren Tohum geliştirme yöneticisi Sırrı Süzer, Carla, Gloria, Claudia ve Candia Çeşitlerin performanslarının yerinde görüldüğü çeşitlerin verim potansiyeli ve olumsuz koşullarda bile çok yüksek olduğu bu tarlaların 600-650 kg. civarında verim vereceği ifade etti.  Su sıkıntısın olduğu yıllarda bu şekildeki yüksek verim potansiyeli olan çeşitler çiftçinin yüzünü güldürdü. Pamuk çeşitlerinden Gloria’nın çok erkenci olduğunu, hatta ikinci ürün ekilişlerinde kullanılabileceğini ve özellikle tuzluluk ve boylanma problemi olan arazilerde çiftçimize fayda sağlayabileceğini belirterek, sıcaklık, su stresi gibi olumsuz iklim koşullarında en az etkilenen çeşitler olduğunu ve bunu çiftçilere gösterdiklerini söyledi.

Bayer Tohum geliştirme yöneticisi Sırrı Süzer, Bölgesel fiyat farklılıkları nı ortadan kaldırmak için Fibermax Sertifikasyon Programı uyguladıklarını da ifade etti.

225.jpgthumbnail_2018-03-15-photo-00000003.jpgthumbnail_2018-03-15-photo-00000007.jpg

Mühendis Yusuf Yalar, Pamuk tohumu çeşitleri pamukta kirliliğin sebepleri, üretici işletmeci ve iplik fabrikalarının temiz pamuk ve elyafı değerli isteğinin karşılanması için yapması gerekenler ve Bayer Bitki ilaçları hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda misafirlere yemek ikramında sonra Carla, Gloria tanıtım broşürleri verildi.

thumbnail_2018-03-15-photo-00000010.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

mega-circir-002.jpg

MEGA ÇIRÇIR YAĞ FABRİKASINDA PAMUK TOHUM SATIŞI BAŞLAMIŞTIR. 
Pamuk Tohum çeşitleri: Progen Beyaz Altın Tohumu Lima- 440 -Edesa) : May ST 468 - ST 498 ) Set Tohum 499 -Bayer, Gloriya, Candia pamuk tohum satışı başlamıştır. İrtibat: 0532 205 6493 Musa ÇELEBİ

Firma: Mega çırçır Yağ san. İç ve Dış Tic. Ltd. şti.
Köseli Mahallesi Diyarbakır yolu Mega Çırçır Yağ sanayi No : 83 Bismil /DİYARBAKIR

 

Editör: Haber Merkezi