Valilikçe yayınlanan genelgede anız yakanlara her dekar için 31.39 lira idari para cezası verileceği, bu fiilin orman ve sulak alanlara yakın ve meskun mahallerde işlenmesi durumunda cezanın 5 kat artırılacağı belirtildi.Genelge doğrultusunda müftülüklerce camilerde anız yangınları ile ilgili hutbeler okunacak.  
     Yayınlanan genelgede, anız yakanlara her dekar için 31.39 lira idari para cezası verileceği, bu fiilin orman ve sulak alanlara yakın ve meskun mahallerde işlenmesi durumunda cezanın 5 kat artırılacağı belirtildi. 
     Genelgenin ulaştığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, genelgenin anız yangınlarının çevreye vereceği zararın önlenmesini sağlamak amacıyla kent hudutları dahilinde; anız yakılmasının önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalar ve kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esasları kapsadığı kaydedildi. 
     Genelgede, anız yakılmasının önlenmesi hususundaki eğitim ve yayım çalışmalarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığı'nın görevleri arasında yer aldığı vurgulandı. 
     2872 sayılı Çevre Kanunu'nda ''anız yakılması çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır'' ifadesinin hatırlatıldığı genelgede, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 10 Ocak'ta Resmi Gazetede yayınlanan tebliğe göre ''anız yakanlara her dekar için 31.39 lira idari para cezası verileceği, anız yakma filinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda cezanın 5 kat artırılacağı bildirildi. 

Editör: Haber Merkezi