Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 Salgını önlemleri kapsamında bir takım yeni kararlar aldı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Daha önce İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda ilimizde yaşayan 65 Yaş üstü vatandaşların 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Ancak gelinen süreçte İlimizdeki 65 yaş üstü vatandaşların Covid-19 hastalık durumu ve vaka oranları ile İçişleri Bakanlığının 12.08.2020 tarihli ve 13102 sayılı Genelgesi doğrultusunda, birtakım kararlar alınmıştır.” denildi.

Alınan kararların sıralandığı açıklamada, “İlimizde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında AVM, Pazar yerleri, toplu taşıma araçları gibi yerlerde bulunmasının kısıtlanmasına, 65 yaş üstü vatandaşların düğün, kına, nişan, sünnet, mevlit gibi toplu organizasyonlar ile etkinliklerde bulunmasının geçici süreyle yasaklanmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Kaymakamlıklar ve ilgili kurumlarca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğinin belirtildiği açıklamada, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı kaydedildi.
 

Editör: Haber Merkezi