Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 50 adet otobüs düzenlenen tanıtım töreniyle hizmete sunularak araç filosuna 50 otobüs daha ekledi.

Törene; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, ileriki süreçte 50 otobüs daha alacaklarını belirterek, 2018 yılında toplamda 100 otobüsü filoya katacaklarını belirtti.

Atilla, "Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde 32 yeni çevre dostu aracı filomuza kattık. Ulaşımın aksayan noktalarını tespit ederek, yeni güzergâhlar oluşturduk. Kırsal mahallelerimizin toplu taşımadan faydalanmasını sağladık. Akıllı kavşak sistemlerini yaygınlaştırdık. Otobüslerde ücretsiz wifi hizmeti sağladık. Klimalı durakları hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bugün filomuza kattığımız 50 araçla 248 otobüsümüz oldu. Yakın dönemde alacağımız 50 otobüs ile de 2018 yılı toplam 100 otobüsü filomuza katmış olacağız. Bizim dönemimizde toplam otobüs sayısında yüzde 80’lik bir artış sağlandı. Otobüs sayımızın artması ile ulaşım ağını araç ve gereç sıklığını artırmış konforlu birçok hemşerimizin faydalandığı bir ulaşım hizmeti sunmuş oluyoruz. 2017 yılında sadece şehir merkezi ve ilçelere toplu taşıma yapılırken, 2017 yılının çeyreğinde 214 kırsal mahalleye toplu taşıma hizmeti sunduk. 2018 yılında ise 108 kırsal mahalleye daha toplu taşıma hizmeti sunmaya başladık. Böylece 322 mahallemize ilk 31 yeni güzergâh oluşturularak toplu taşıma hizmeti sunmuş olduk. Taşıdığımız yolcu sayısında ise yaklaşık yüzde 56’lık bir artış sağlandı." dedi.

Bayramda ulaşım ücretsiz

Atilla son olarak Arife günü dâhil Ramazan Bayramı boyunca belediye otobüslerinin ücretsiz hizmet sunacağını sözlerine ekledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise otobüslerin Diyarbakır halkına hayırlı olmasını diledi

Editör: Haber Merkezi