Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 4 ton 562 kilogram esrar ile 184 bin 900 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonlarda tespit edilen, toprağa gömülü sanayi tüpü ile irtibatlanmış el yapımı patlayıcı ve teröristlere ait iki sığınak imha edildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, BTÖ mensuplarınca kullanılan sığınak ve barınakları tespit ederek içerisindeki silah ve mühimmatları muhafaza altına almak, diğer malzemeler ile sığınakları imha etmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda 22 Ekim 2019 Salı günü icrasına başlanan Şehit J.Uzm.Çvş. Hatip ÇAĞLAR-02 Operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, 4 ton 562 kg esrar ile 184 bin 900 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş, yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiştir. Lice ilçesi Yolçatı Köyünde 6 adet jelikan bidon içerisindeki 250 kilogram esrar maddesini elekten geçirdikleri esnada 1 adet ruhsatsız tabanca ile suçüstü yakalanan A.B. ve B.B. isimli şüpheliler gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.
 

Editör: Haber Merkezi