Kalpazanlar Diyarbakır'da gerçeğiyle güçlükle ayırt edilebilen sahte 25 bin ABD Doları'nı eğlence merkezinde piyasaya sürmek istedi. Düzenlenen operasyonda sahte doları Diyarbakır'a getiren bir kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kalpazanların Diyarbakır'da Yılbaşı gecesinde piyasaya sahte Dolar sürecekleri bilgisini aldı. Yapılan çalışmada Diyarbakır'a gelen bir kişi takibe alındı. Kalpazan M.H.A'nin sahte 25 bin ABD Dolar'ını İstanbul'dan Diyarbakır'a otobüsle getirdiği tespit edildi. Diyarbakır otogarına inen şahsın bavulunda yapılan aramada elbiseler arasına gizlenmiş ve gazete kağıtlarına sarılmış 250 adet 100'lük olmak üzere toplam 25 bin ABD Doları sahte banknot ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, H.M.A. isimli şahıs hakkında parada sahtecilik suçundan yasal işlem yapıldığı ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Açıklamada, "Ele geçirilen dolarların gerçeğine çok yakın olduğu, aldatma kabiliyetinin çok yüksek olduğu, bu dolarların özellikle Yılbaşı arifesinde piyasaya sürüleceği belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın alışveriş yaptıktan sonra paralarını çok iyi kontrol etmeleri, sahte para hususunda duyarlı olmaları, suç veya suç unsuru bir duruma rastlamaları halinde derhal '155 Polis İmdat' hattına veya en yakın emniyet birimimize müracaat etmeleri gerekir." denildi.

 

Editör: Haber Merkezi