Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde 65 dekarda üretimi yapılacak olan "2 Milyon Çiçek 500 Fidan Projesi" açılış töreni Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne Bağlı Sera ve Fidanlık Alanında yapıldı.

Açılışa; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan katıldı.

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin her noktasını çiçeklerle donatılacağını söyledi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ise proje hakkında bilgi vererek Diyarbakır’daki park ve bahçeleri süslemek amacıyla 2 milyon çiçek 500 bin de fidan yetiştireceklerini dile getirdi.

Balcı, “Biz burada 2 milyon çiçek 500 bin de fidan yetiştiriyoruz. 2 milyon çiçeği de Diyarbakır’ımızdaki parklarımızı bahçelerimizi süsleyeceğiz. 500 bin fidanda da 250 bin meyve fidanı 250 binde süs ağacı yetiştiriyoruz. Meyve ağaçlarının aşılarını yaptıktan sonra çiftçilerimize vereceğiz. Bu ekonomiye ve çiftçilere de katkı sağlayacak. İnşallah son baharda bunları dağıtacağız. Bunların yanında 250 bin de Erguvandan Ihlamura, Çınardan Mavi Selvi’ye fidanlarımız var.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi