Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 16’ncısı Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında düzenlenen organizasyonda Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hasta yakınlarının mağduriyetleri, ihaleler neticesinde yapılacak asfaltlama çalışmaları ve yakın zamanda meydana gelen Elâzığ depreminde evleri zarar gören vatandaşlara yapılacak olan nakdi yardım çalışmaları değerlendirildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi hasta bekleme alanının kiraya verilmesinden dolayı hasta yakınlarının mağdur durumda olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Dicle Üniversitesi’yle görüştüklerini ve hasta yakınları için yeni 400 metrekarelik alan tahsis ettiklerini söyledi. Bu alanda en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarının müjdesini veren Güzeloğlu, hasta yakınlarının dinlenebileceği, sıcak çay ve kahve ikramının yapılacağı yeni bekleme salonunu bu yıl içinde hizmette açacaklarını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi dışında benzer çalışmayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de yürüteceklerine değinen Güzeloğlu, ayrıca hastane kantinlerini fiyat konusunda denetleyeceklerini, aşırı haksız kazancın önüne geçeceklerini vurguladı.

“1858 km kırsal mahalle yoluna asfalt serilecek”

2020 ile 2021’e dönük olmak üzere yol altyapılarında ihalelere başladıklarının ve 3 ihaleyi gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Güzeloğlu, kalan 15 ihalenin de yakın zamanda yapılacağını belirtti. 2 yıllık dönemde kırsal mahallelerde toplam bin 858 kilometre yola asfalt sereceklerini kaydeden Güzeloğlu, bunun Türkiye’de büyükşehir belediyeleri arasında bir rekor olduğunun altını çizdi.

Kent merkezi dahil olmak üzere toplam 2 bin 158 kilometre yola sıcak asfalt sereceklerini ileten Güzeloğlu, kent merkezindeki yolların genişliğinin 50 metre, kırsal mahallelerde ise 7 metre civarında olduğunu aktardı. Bugüne kadar hep ertelenen mahalle içi yollarda bu yıl itibariyle çalışma başlatacaklarını vurgulayan Güzeloğlu, Ergani, Çınar ve Hani ilçelerinde malzeme üretimi yapacak 3 konkasör tesisini kuracaklarını ve maliyetinin geçen yıllara göre oldukça düşük olduğunu kaydetti.

“Elâzığ depreminde evleri zarar gören vatandaşlara nakdi yardım yapacağız”

Elâzığ depreminde Çermik ile Çüngüş ilçelerinin de etkilendiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Çüngüş’te 353 ağır ve 153 orta hasarlı bina bulunuyor. Yine Çermik ilçemizde 116 ağır ve 63 orta hasarlı bina mevcut. Bu 2 ilçede evleri zarar gören vatandaşlarımıza nakdi yardım yapacağız. Ayrıca Çüngüş ilçesinde depremde bazı kamu binaları da zarar gördü. Önlem amaçlı Hükümet Konağı ve Jandarma olmak üzere o binaları boşalttık.” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu’nun konuşmasından sonra muhtarlar söz alarak mahallelerinin sorunlarını gündeme getirme fırsatı buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları cevap verdi. 
 

Editör: Haber Merkezi