DTK binası önünde yapılan basın açıklamasına Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı, İlçe belediye başkanları, BDP Amed İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, STK temcilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 

KDP'nin Güney Kürdistan'da Hewler, Zaxo ve Duhok'ta Kürt kurumlarına yönelik yaptığı baskınlar ve gözaltılar Amed'de 116 STK tarafından protesto edildi. DTK binası önünde 116 Sivil toplum kuruluşunun imzasının bulunduğu basın metnini okuyan BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, "Ortadoğu'nun en kadim halklarından olan Kürt halkı son iki yüzyıldır büyük katliamlara ve acılara maruz kalmıştır. Kürt halkının tarihi, egemenler tarafından acıların ve katliamların tarihine dönüştürülmek istenmiştir. " dedi.

KDP'nin politikalarını eleştiren Zümrüt, "Bu tarihi süreçte Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırıları boşa çıkarmak için Kürt ulusal kongresini gerçekleştirmek gerekirken, KDP’nin son süreçte Rojava’ya yönelik ambargo, hendek vb. politikaları, Hewler, Duhok ve Zaxo'da birçok Kürt kurumuna baskın düzenlemesi baskında çok sayıda kişinin gözaltına alınması ve Mahmur kampının kuşatılması kabul edilemezdir. Bu baskınlar aslında tüm Kürt halkına ve Kürt kurumlarına yönelik yapılan baskın ve gözaltılardır. Bu baskın ve gözaltılar Türkiye'de Kürt kurumlarına ve siyasetçilerine yönelik KCK adı altında yapılan siyasi soykırım operasyonlarından farklı değildir. Son dönemde AKP ve Güney Kürdistan yönetimi arasında ekonomik, diplomatik ve siyasal ilişkilerin gelişmesi sonrası bu operasyonların gelişmesi manidardır. Ulusal birliğe en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte, Kürt halkının demokratik ve özgürlük mücadelesine büyük zarar veren bu politikalar gafletin ve akıl tutulmasının dışa yansımasıdır” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi