Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dünya Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonunun (FIJET) düzenlediği "Turizmin Oscar’ı" olarak adlandırılan ve bu yıl Diyarbakır'a layık görülen "Altın Elma" ödülü ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir otelde düzenlenen basın toplantıya Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, merkez İlçe Kaymakamları ve oda ile borsa başkanları katıldı.

Bütün karşılıklı turizm ilişkilerinin Diyarbakır açısından önemli bir kazanç olduğunu belirten Güzeloğlu, geçen yıla göre dış hat uçuş ve bağlantılı yolcu sayısında yüzde 50’leri aşan bir yükseliş yaşandığını dile getirdi.

Güzeloğlu, “Diyarbakır’ımızda gerçekleştirilen Dünyası Seyahat Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu’ndan 33 temsilci ve yönetim kurulunun katılımlarıyla gerçekleştirilen genel kurulunda 2019 yılı Turizmin Oscar'ı olarak kabul edilen 'Altın Elma Ödülü' Diyarbakır’a verildi. Tüm dünya çapında çok önemli bir yeri olan bu ödülü yönetim kurulu üyeleri tam bir oybirliği kararı ile aldı. Şüphesiz turizmde en önemli kavram olan tanıtım ve karşılıklı iletişim adına Diyarbakır’ın bugünden itibaren kullanacağı ve 2019 yılı dâhil sürekli bütün tanıtım ve karşılıklı turizm ilişkilerinde bir anlamda başlayacağı bu süreç ilimiz adına çok önemli ve büyük bir kazançtır. Şüphesiz 10 bin yılı aşkın tarihi ile inanç, kültür ve medeniyet geçmişiyle Diyarbakır bunu her yönüyle hak eden ve hazmeden bir değer ve zenginliğin adıdır.” dedi.

“Diyarbakır ve Sur yeniden eski ihtişamlı günlerine dönüyor”

Melik Ahmet Caddesindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarına 750 milyon lirayı aşkın bir yatırım yapıldığını söyleyen Güzeloğlu, “Bugün Sur içinde bölücü terör örgütünün ortaya koyduğu ihanet ve yıkım sonrasında devletimizin kararlılıkla sahiplenmesi ile yeniden tarih canlanıyor. Diyarbakır ve Sur yeniden eski ihtişamlı günlerine dönüyor. Sadece Melik Ahmet Caddemizde ki altyapı ve üstyapı çalışmalarına 750 milyon lirayı aşkın bir yatırım yapan devletimiz, merkezi ve yerel yönetimlerle adeta olması gereken herkesin görmekten mutlu olacağı bir boyuta taşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Geçtiğimiz yıla göre dış hat uçuş ve bağlantılı yolcu sayımızda yüzde 50’leri aşan bir yükseliş yaşıyoruz”

“Diyarbakır turizmine dönük önemli bir gösterge olarak da havaalanımızın yolcu trafiği, ilk üç ay toplamında bugün itibariyle Diyarbakır’da 532 bin 365 yolcu sayısına ulaştık.” diyen Güzeloğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Mutluluk verici olarak ifade etmek gerekir ki, geçtiğimiz yıla göre dış hat uçuş ve bağlantılı yolcu sayımızda yüzde 50’leri aşan bir yükseliş yaşıyoruz. Daha önce paylaştığımız gibi haziran ayında Diyarbakır merkezli Almanya'nın üç kentine Frankfurt, Duesseldorf ve Hannover’e direkt uçuşlar başlıyor. Sun jet in ve Sun Express'in bu paylaştığı uçuşlar, beklentinin üstünde bir taleple karşılandı. Öte yandan yılsonuna kadar 312 bin 984 koltuk, dış hat karşılıklı seferlerine de ayrılmış durumunda. Hollanda bağlantılı seferlerin de Diyarbakır merkezli bu yıl bitmeden yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Olumlu gelişmelerimiz var. İlk üç aylık turist değerlendirmesine baktığımızda 100 bin bandını yakaladık. Şüphesiz bu hedefleme turizm adına ilk üç aylık açısından çok yüksek bir oran ama Türkiye'de bir büyük yükselişi yaşıyor biliyorsunuz turizmde geçtiğimiz gün yayınlandı. İlk üç aylık turist sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı.  Bu yıl Türkiye ve İnşallah Diyarbakır bütün bu yükselişi hissettiren, gerçekleştiren bir gelişmeyi sergileyecek. Tüm bileşenlerimizle bu amaç doğrultusunda yoğun bir çaba sergilemekteyiz.”

Editör: Haber Merkezi