Bismil İlçesi'ni ziyaret eden Güzeloğlu, kanat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bismil 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Güzeloğlu'nun yanı sıra Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kerem Süleyman Yüksel, Vali Yardımcısı ve DİSKİ Genel Müdür V. Ahmet Naci Helvacı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu kurum müdürleri, Bismil İlçe protokolü, kanat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Güzeloğlu, Türkiye'nin en verimli en güzel en bereketli ovasının sahibi Bismil, alt yapıdan üst yapıya kadar bugün hala birçok sorunun içinde ise hep bu zihniyetin ve kör ihanet ideolojisinin yarattığı ve yaşattığı bir bedeldir. Biz yapalım derken yıkalım diyen zihniyet biz iş, aş derken bunları düşünmeden memlekete acı gözyaşı getiren zihniyetin ödettiği bedeldir. İşte Esnaf Odaları burada, Bismil'in esnafları karşımda. Dertleri esnafın işi, aşı, ekmek teknesi huzuru güveni değil tam aksine bunların istismar edilerek bu kentlerin geri kalması ve geri bıraktırılması. Esnafın dükkânını kapatması, yaşattığı acılarda aylar yıl boyu yıllar boyu sıkıntı yaşaması… Bunları geride bıraktık çok şükür. Devletin kararlılığı milletin yani sizlerin desteği ile huzur ve güven ortamı içerisinde bugün geleceğe kararlılıkla yürüyoruz. Şimdi size gelmeden Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 3 saat sanayicilerimiz ile bir değerlendirme toplantısı yaptık. Her noktasında Diyarbakır'ın bir heyecan var. Her köşesinde bir gayret, bir çaba var. Daha iyiye doğru daha güzele doğru taşıma ve kalkınma ve gelişme adına hep bir şeyler yapma bugünkü toplantı da budur. Tabii esasen bunları paylaşmak adına, sizlere aktarmak adına ve belki de Bismil ile biraz hasret giderme adına buradayız. Yoksa meseleler önümüzde gündemimizde. İlçe Kaymakamı arkadaşımız belediye başkan vekili olarak görevlendirildiğinde ilk talimatımız hep bu şekilde. Kaybedecek ne bir dakikamız var ne de boşa harcayacak ne de milletin emaneti kör kuruşumuz var. İdeolojik bezirgânlık değil, millete hizmet derdimiz ve davamız var. Yeter. Bu iradeyi bu kararlılığı siz taşıdıkça biz hedefe her geçen gün daha çok yaklaşacağız. Bu memleketin kapasitesini bu memleketin insanına harcayacağız. Bize emanet edileni emanetin sahibine hizmet için kullanacağız. Bismil’in esnafı önümde şimdi sorunlar, talepler… Gerek Başkan gerek Kaymakam Bey… Belediye sitenin içindeki yolu yapmazsa, eğitim verecek okula katkı vermezse bu kentin gelişmesine, altyapısına üst yapısına destek vermezse ne yapar? İdeolojik bezirgânlık papağanlık yapar bazıları da onların şakşakçılığını yapar.

‘Hizmet edenin başımızın üzerinde yeri var’
Bu millete hizmet edenin başımızın üzerinde yeri var. Ama bu milletin hakkını gasp edenin de hukuk karşısında hesabı var. Bizim kararlılığımız budur. Önümüzde uzun bir yolculuk var. Bismil'in ihtiyaçları var. Sıkıntıları var. Haklı talepleri var. Ertelenmiş bir sürü eksiklikleri var. Bunları yapacak irademiz var. Organize Sanayi Bölgesi dâhil çalışma devam ediyor. Biz bu dertle dertliyiz. Bizim işimiz bu. Gecemiz gündüzümüz bu. Derdimiz bu. Bir büyük ilçe potansiyeli sanayi üreticisi olma gereği var. Binlerin gençlerin iş ve istihdamını çözme gereği var. Bu gayret içerisindeyiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından, esnaf ve vatandaşlar yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Güzeloğlu, esnafın Bismil merkezde yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi. 

4-007.jpeg2-012.jpeg15.jpeg500.jpeg
 

Editör: Haber Merkezi