Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel dokusunu görmeleri amacıyla getirilen Trabzonlu öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Sohbet havasında gerçekleşen kahvaltıda öğrencilere Diyarbakır'ın tarihi ve misafirperverliği hakkında bilgiler veren Güzeloğlu, "Diyarbakır her biriniz için bir ilk deneyim. Dün geldiniz, bugün birlikteyiz. Yarına kadar inşallah Diyarbakır'ın çok güzel ve özel yerlerini gezeceksiniz, tanıyacaksınız, insanları ile tanışacaksınız, misafirperverliği göreceksiniz." dedi.

Öğrencilere gözlemlerini, değerlendirmelerini, gezdikleri gördükleri yerleri yazmalarının zihinlerinde yer etmesi için çok daha önemli ve anlamlı olduğunu belirten Güzeloğlu, "Dinlerin, kültürlerin, tarihteki bütün medeniyetlerin yaşadığı Diyarbakır'da aşağı yukarı 10 bin yıllık bir tarihi geçmişi, her köşesi size bunları hissettirecek. Gezdiğinizde gördüğünüzde dokunduğunuzda tarihi zenginliği hissedeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Kahvaltıya Güzeloğlu'nun yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün ve Diyarbakır İl Temsilcisi Mahmut Yağmur ile Trabzon ve Diyarbakır TÜGVA üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi