Yaptığı yardımlarla Diyarbakır halkının teveccühünü kazanan ve adından söz ettiren Diyarbakır Umut Kervanı mart ayında 442 aileye 40 bin TL tutarında gıda, giyim ve kırmızı et yardımında bulundu.

Diyarbakır Umut kervan Derneği Başkanı Şahin Elelçi, dernek binasında yazılı açıklamayla Mart ayı içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

Elelçi, amaçlarının tüm fakir, muhtaç, kimsesiz ve yetimlere ulaşıp ihtiyaçlarını gidermek olduğunu belirtti.

Elelçi, "Mart ayı içerisinde toplamda 442 aile 40 bin 966 TL tutarında gıda, giyim, kırmızı et, temizlik, kırtasiye ve 83 Suriyeli mağdur aileye 16 bin 596 TL tutarında gıda, giyim, kırmızı et ve bununla birlikte hayırseverler tarafından 106 aile toplam 8 bin 480 TL tutarından kırmızı et yardımında bulunduk." dedi.

Mübarek üç ayların içerisinde bulunduğumuz hatırlatan Elelçi, "Bu kutlu mevsimden tam anlamıyla istifade edebilmek için kendilerine uzanan bir yardım elini gözleyen ve bekleyen fakir ve mağdur aileleri unutmamak lazım. Bu konuda varlıklı ve zengin iş adamlarına sesleniyoruz; dünyaya yapmış olduğunuz yatırım ve malın bir kısmını da ahirete yönelik yapın ve bu fakir, miskin, dul ve yetimler bir nebzede olsun sevindirin." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi