Umut Kervanı, insanlık dramının yaşandığı İdlib'e içinde temel insani eşyaların bulunduğu bir TIR yardım malzemesini gönderdi.
Diyarbakır Umut Kervanı, 3 bin aileye yetecek kadar gıda, battaniye, ayakkabı, bay-bayan giyim malzemeleri, çocuk bezleri ve oyuncakların da bulunduğu yardımları topladı. Toplanan yardımlar, TIR'a yüklenerek Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilere ulaştırılmak üzere gönderildi.

Türkiye'de vakalar görülmeden önce İdlibliler için toplanan yardımları, Covid-19 nedeniyle gönderemediklerini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, normalleşme süreciyle birlikte söz konusu yardımları zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan İdliblilere ulaştırılmak üzere gönderdiklerini söyledi.

"Yaşam malzemelerini 3 bin mazlum Suriyeli aileye göndereceğiz"

İdibliler için toplanan yardımları Covid-19'dan dolayı gönderemediklerini belirten Elelçi, daha önce İdlibliler için 9 TIR yardım malzemesi gönderdiklerini kaydetti.

Elelçi, "Umut Kervanı olarak yaklaşık bir yıl önce, Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan savaştan dolayı kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen mazlum halkımıza yardım kampanyası olarak bir çağrımız olmuştu. Türkiye ve bölgemizdeki duyarlı halkımız bu çağrıya cevap vererek gerekli yardımları yapıyor. Lakin yaşanan bu pandemi sürecinde kısmen de olsa çalışmalar durdurulmuştu. Daha önce hazırlanıp biriktirilen insani temel yaşam malzemelerini bugün 3 bin mazlum Suriyeli aileye göndereceğiz. İdliblilere yardım çalışmasında bu 10'uncu TIR olacaktır." dedi.

"İçler acısı bir manzara…"

Yardımlarda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Elelçi, şunları söyledi: "Torbaların içerisinde bulunan gıda, battaniye, halı, bay-bayan ayakkabı, elbise, oyuncak, çocuk giysileri ve bezleri olarak temel insani yaşam malzemelerinden oluşan bu TIR'ı göndereceğiz. Daha önce Umut Kervanı olarak İdlib'te faaliyetler yürütmüştük. Gerçekten orası içler acısı bir manzaraydı. Dolayısıyla Türkiye'deki hayırseverler bu insanlık dramına sessiz kalmayıp gerekli desteği verdiler. Şu ana kadar yardımda bulunan herkese ve üyelerimize tekrardan teşekkür ediyoruz."
 


 

Editör: Haber Merkezi