4-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenen Tarım ve hayvancılık fuarında yapılan Kuzu güzellik yarışmasında Bismilli temsilen 2016 yılında Genç Çiftçi projesi kapsamında 40 koyun alan Seyhan Güneş adlı Genç çiftçinin sahibi olduğu Kuzu Hayvan güzellik yarışması dalında Fuarın en güzel ‘’Kuzu’’su ödülünü aldı.

Diyarbakır fuarIN amaç, tarımda gençlik konusunun öneminin kamuoyunca daha iyi anlaşılması ve bu ciddi soruna dikkat çekebilmek için farkındalık çalışmalarımızı hızlandırmak oldu. Böylelikle Diyarbakır’da ilk defa bir tarım fuarında Genç Çiftçiler bir araya gelDİ. BİZ BURADAYIZ diye haykırdı.

33-005.jpg17782.jpg

BİSMİL BİRİNCİ

Seyhan Güneş yaptığı açıklamada genç çiftçi projesi sayesinde kendi işinin patronu olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, ise Genç çiftçimizin bu başarısından dolayı memnuniyeti dile getirerek, genç çiftçiyi tebrik edip, her zaman çiftçilerimizin yanında olduklarını belirtti.

Çekiç, ayrıca Bu yılkı Genç Çiftçi proje başvuruları 02 Nisan 2018 başladığını 30 Nisan 2018 tarihinde son bulacağını ifade etti.

 Fuarın Güzeli Bismil’de

Sadece Türkiye´de değil bütün dünyada gençler kırsal bölgeler ve tarımsal faaliyetten uzaklaşmak istiyor. Çünkü özellikle tarım zor ve meşakkatli bir iş. Çiftçilik yapmak hem risk hem de belirsizlik taşıyor. Ancak diğer yandan da çiftçiler olmazsa dünyayı kim besleyecek? İnsanlığın temel ihtiyacı olan gıdayı kim sağlayacak? Üstelik tüm dünyada üretici nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla günümüzde tarım sektörünün küresel ölçekte tartıştığı stratejik konulardan biri de gençlerin tarımsal faaliyeti sürdürmeleri ve tarımdan kopmamaları için politikalar geliştirmek.

Editör: Haber Merkezi