Kalkınma Bakanlığının Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığıyla sağladığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında sağlanan destekler ile Diyarbakır Valiliğinin aktif çalışmaları sonucunda tamamlanan 4 burcun onarımı yaklaşık 3,5 milyon TL’ye mal oldu. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ın yakın ilgi ve takibiyle tamamlanan proje ile Diyarbakır surlarının çehresi yenilenmeye devam ederken şehrin boynuna inci bir gerdanlık gibi dizilen surların yeniden hayat bulması sağlandı. Proje kapsamında 3.962 m2’lik alanın restorasyon çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, projenin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel varlıklarını ortaya çıkartacak çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

3.20140708153022.jpg

10-26-50 ve 62 No’lu Burçların Restorasyonu Tamamlandı

Vali Kıraç, kentte yaşamış bütün medeniyetlerin izlerini taşıyan surların, kentin can damarları ve Diyarbakır’ın ihtiyaç duyduğu ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayacak hayati bir miras olduğunu söyledi. Dünya mirası niteliğindeki bu yapının korunması ve gelecek nesillere bırakılması çok önemli bir kazanım olacaktır diye konuştu.

4.20140708153041.jpg

Vali Kıraç: Burçlar Diyarbakır turizmine hizmet edebilecek bir koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza edilecek

Yoğun bir ilgi ve titizlikle gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 10, 26, 50 (Mardin Kapı Burcu) ve 62 (Leblebikıran Burcu) No’lu 4 burcun restorasyon işlerinin tamamlandığını belirten Vali Kıraç, dünyanın ortak mirası ve ilimizin en önemli turizm yüzü olan Surların, 2013 yılı içerisinde proje çizimlerinin yapıldığını, Haziran 2014 tarihi itibariyle de belirtilen burçların onarımlarının bittiğini belirtti. Tamamlanan burçlarla ilgili işlevlendirme çalışmalarına da hızla başladıklarını dile getiren Vali Kıraç, burçların Diyarbakır turizmine hizmet edebilecek bir koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza edileceğini söyledi. İlerleyen günlerde Diyarbakır için oluşturulması planlanan “Marka Kent” imajının alt yapısının hazırlanabilmesi için tarihi ve kültürel projelerin önemine vurgu yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, şehir için mevcut çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Valiliği

Editör: Haber Merkezi