Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesi ile ilgili; “Diyarbakır’ımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin” dedi.

Mehmet Raşit Ocak Dbb Tepki

Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımında, “Diyarbakırlı olan rahmetli Sezai Karakoç siyaset üstüdür, şair, yazar ve fikir insanıdır. Edebiyatımızın müstesna ismi, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un isminin Kültür Merkezimize verilmesi halkımızın ortak iradesi, ortak kararıdır. DEM’li belediyenin 'oldu bitti’ ile Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nin ismini sessiz sedasız değişmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Bir tepki de DEVA Partili Ekmen’den

Bir Tepki De Deva Partili Ekmen’den

Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak’ın ardından DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nin isminin “ÇandAmed” olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekmen, şunları kaydetti:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sezai Karakoç Kongre Merkezi için etkinliklerde ‘ÇandAmed’ isminin kullanıldığına dair haberler var. Sezai Karakoç, sadece Diyarbakır’ın, ülkemizin değil, İslam topraklarının yetiştirdiği en nadide mütefekkirlerden biridir. Onun sadece fikirleri değil, mütevazi ve hesapsız hayatı da asırlarca anlatılacak örnekliktedir. Lütfen bu güzel insanın ismini siyasi bir çekişmenin tarafı yapmayın. Sezai Karakoç ismini sadece bu kültür merkezi ile değil, başka kültür sanat etkinlikleri ile de yaşatın.”

Kaynak: (Haber Merkezi)