Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte Coronavirus salgınıyla mücadelede hayata geçirilecek kararları masaya yatırdı.

Alınan karar doğrultusunda kentte faaliyet yürüten daimi ve geçici semt pazarlarında satış yapan esnafın sosyal mesafeye dikkat ederek satış yapması karara bağlandı.

Pazar esnafları arasında sosyal mesafenin korunması için araların en az 2 metre boşluk olması, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki semt pazarındaki esnafın verilen numarayla tek ile çift ayrımından sonra ticari faaliyet yürütmesi, semt pazarlarında düzeni sağlamak için polisin görev yapması, zabıta personelinin pazar girişinde vatandaşların ateşlerini ölçüp içeriye alması ve maskesiz girişlerin yasaklanması kararı alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pazar yerlerinde eksik olan ve silinen çizgilerin belirgin hale gelmesi için çizgi çalışması yürütecek. Ulaşım Daire Başkanlığı, pazarlarda yer tespitinin daha sağlıklı olması için yürüteceği çalışmayı ilçe belediyelerle ile birlikte gerçekleştirecek.

Pazarlarda alınan kararlara uymayan esnafa cezai işlem uygulanacak. Pazar esnafı birinci ihlalde uyarılacak, ikinci ihlalde 3 bin 150 TL idari para cezası, üçüncü ihlalde bir, dördüncü ihlalde 3, ihlalin tekrarında 7 gün kapama cezası alacak. 
 

Editör: Haber Merkezi