İlk olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Himayesinde Güneydoğu Kariyer Günleri Fuarında İstihdam Modelleri ve Kariyer Konulu Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Alper Biten çalışmalarına buradan start verdi.
 4 günlük Diyarbakır gezisinde Sağlık kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, sağlık çalışanları ve vatandaşlarla buluşan Dr.Aziz Alper Alper Biten’e ilgi yoğundu.
Diyarbakır merkez ve ilçelerde hükümetin sağlık alanında yapmış olduğu çalışmaları ve hizmetleri anlatan Dr.Biten en son Ergani ilçesini ziyaret etti.
Ergani’de kalabalık vatandaşlar tarafından karşılanan ve bağrına basılan Dr.Biten gittiği her yerde Sağlık sistemi,yatırımlar,hizmetler, işleyiş ve Hasta hakları ile ilgili bilgi verdi. 
Dr.Biten yaptığı konuşmada, “Hepinizin hatırlayacağı gibi, Ak Parti hükumetinden önce basında sağlıkla ilgili daha çok sansasyonel haberlere rastlanılırdı.Bugüne baktığımızda yazılı ve görsel medyada daha çok yatırımlar,projeler,başarılar ve bilimsel haberlerin yapıldığını görüyoruz. Bu son derece sevindirici. AK Parti hükumeti döneminden bu yana  Sağlık alanında daha kaliteli, daha adil ve kolay ulaşılabilir hizmet sunma yolunda hayal edilemeyen başarılar elde edildi. ” dedi.

İktidar olarak sağlık hizmetlerinin "temel insan hakkı" olarak kabul edildiğini belirten Dr.Aziz Alper Biten” parası olmayanların hastanelerde rehin alındığı dönemleri geride bıraktık.
Hizmet kalitesini artırmak ve maliyet-etkin sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla Şehir Hastanelerini ülkenin dört bir tarafına yaygınlaştırdık..
Üniversite ve özel hastane kapılarını bütün vatandaşlarımıza açtık. 
Vatandaşlarımızın sağlık sigortalarıyla tüm sağlık kuru hizmet almasını sağladık.

Sağlık çalışanlarımızın çalışma ve iş yeri güvenliği şartlarını iyileştirdik, gelirlerini artırdık.

İlaçtaki KDV oranını düşürdük ve ilaç fiyatlarında önemli oranda indirim sağladık. 
İlacı, geçtiği her aşamada izleyen İlaç Takip Sistemi (İTS) kurduk.
Eczane bulunmayan kırsal bölgelerde yaşayan halkın ilaca ulaşımını kolaylaştırmak için mobil eczane uygulaması başlattık.

01-129.jpg03-163.jpg02-195.jpg

 

Editör: Haber Merkezi