AK Parti Diyarbakır Milletvekili M. Süleyman Hamzaoğulları Diyarbakır'da bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Diyarbakır Ticaret Borsası ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret eden Hamzaoğulları her iki kurumun Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Diyarbakır'ın sağlık alanında 2200 yatak kapasitesine çıkarılacağını belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili M.Süleyman Hamzaoğulları "Diyarbakır'ın adete bir sağlık şehri olması için gerekli tüm görüşmelerimizi yapmış bulunmaktayız. Diyarbakır başta olmak üzere Kulp, Lice ve Hani ilçelerimize geçtiğimiz ay içerisinde 32 uzman doktor atanması gerçekleştirilmiştir. İlçelerimizde Hani ilçemiz kaledibi köyümüzden de 2 derslik talebi gelmişti ve Bağlar ilçemize bağlı telli kaya köyünde yıkık okulumuz ile ilgilide görüşmeler tamamlanmış olup her iki ilçelerimize okulları yapılacaktır''müjdesini verdi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise yapılan çalışmaları yerinde bulduğunu belirterek çalışmalarından dolayı AK Parti Diyarbakır Milletvekili M.Süleyman Hamzaoğulları'na teşekkür ederek plaket taktim etti.

Daha sonra Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili M.Süleyman Hamzaoğulları Esnafın sorunları hakkında bilgi aldı.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ise esnafın yeni çıkarılacak teşvik yasasından faydalanmasını ve kredilere ulaşmakta zorluklar çektiğini belirterek, bu tür konularda esnaf ve sanatkara destek olunması gerekmektedir. Genç nüfusu ilgilendiren istihdam sorununa kalıcı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi