Diyarbakır Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde kentte Çin'den yayılan 'Koronavirüs' şüphesiyle bir vatandaşın hastaneye yatırıldığının iddia edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Öne sürülen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır, ilimizde virüse yönelik herhangi bir bulguya rastlanmamıştır." denilerek şunlar kaydedildi:

24 Ocak 2020 tarihinde Çin’den Ülkemize giriş yapan bir vatandaşımız 25 Ocak 2020 ve 27 Ocak 2020 tarihlerinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine başvurmuş olup, yapılan muayene ve tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Söz konusu vatandaşımız 3 Şubat 2020 tarihinde (bugün) saat 17.00 civarında üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle yeniden hastaneye başvuruda bulunmuş ancak yapılan değerlendirmesinde herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır.
Açıklamada, "Çin'de ikamet ettiğini belirten vatandaşımız internette dolaşan haberler nedeni ile yoğun anksiyete yaşadığını bu yüzden acil servise başvurduğunu belirtmiştir. Vatandaşımızın her ihtimale karşı laboratuar tetkikleri alınarak ilgili birimlere gönderilmiştir. Vatandaşımız tedbir ve gözlem amacıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde takibe alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

Editör: Haber Merkezi