Büyük uçakların iniş yaptığı ana pistteki 1500 metrelik kısımda bulunan çatlakların onarılması nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'nın, 1 Haziran- 1 Eylül tarihleri arasında 3 ay uçuşlara kapalı olacağı belirtildi.

Diyarbakır'dan günde karşılıklı yapılan 18 uçak seferi, 1 Haziran'dan itibaren Batman ve Mardin'e kaydırılırken, pistin onarımı nedeniyle F-16 savaş uçaklarının kullandığı acil iniş pistini kullanmaya devam edecekleri, ancak bu pistin aydınlatması olmaması nedeniyle savaş uçaklarının da 3 ay boyunca gece uçuşlarını yapamayacağı öğrenildi.Diyarbakır'da, geçen yıl 1 milyon 750 bin yolcunun kullandığı havaalanının, pist onarımı nedeniyle ay boyunca kapalı kalacağı kesinleşti. 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet üssüne ait olan ana pistin onarımı nedeniyle 1 Haziran- 1 Eylül tarihleri arasında havaalanı sivil uçuşlara kapatılacak. Büyük uçakların kullandığı ana pistin 1500 metrelik kısmında yer alan çatlakların onarılması için yapılacak olan çalışmalar nedeniyle bu pist 3 ay boyunca uçuşlara kapatılırken, Diyarbakır'a günlük olarak karşılıklı yapılan 18 uçak seferinin ise Batman ve Mardin havaalanına kaydırıldığı öğrenildi. Diyarbakır-Ankara karşılıklı yapılan uçak seferlerinin apronun büyük olması nedeniyle Batman'a, Diyarbakır-İstanbul seferlerinin ise Mardin'e kaydırıldığı belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI 3 AY GECE UÇAMAYACAK

Diyarbakır havaalanındaki ana pistte yapılacak olan ve pistin uçuşlara 3 ay kapalı olmasına neden olan onarım çalışmalarının, sadece sivil uçuşları değil askeri uçuşları da etkilediği belirtildi. 8'inci Ana jet üssünde bulunan F-16 savaş uçaklarının küçük olan acil iniş pistini kullandığı, ancak gece uçuşlarında acil iniş pistinin aydınlatmasının olmaması nedeniyle ana pisti kullandığını belirten yetkililer, onarım nedeniyle 3 ay kapalı kalacak olan ana pist nedeniyle savaş uçaklarının gece görev ve eğitim uçuşu yapamayacağını söyledi. Diyarbakır Havaalanı'nın kapalı kaldığı 3 ay boyunca savaş uçaklarının da sadece gündüz uçuş yapacağı belirtildi 

Editör: Haber Merkezi