Asayiş Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen operasyonlara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Yunus ekipleri katıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey Mahallesi'nde tarihi yapıların korunması amacıyla boşaltılan evlerde esrar içildiği ve bally çekildiği ihbarı üzerine bölgeye operasyon düzenlendi. Vatandaşların esrar ve ballycilerin çevreye rahatsızlık

verdiği ve bunlardan dolayı mahallelerin ara sokaklarında yürümeye korktuklarını söylemesi üzerine yapılan operasyonda ara sokaklar ve metruk binalar didik didik arandı. 10 ayrı ekip halinde 100 polisin katıldığı ve akşam saatlerine kadar süren operasyonlarda 4 torbacı diye tabir edilen sokak satıcısı, üzerlerinde içilmeye hazır esrar bulunduran 10 kişi ve 6 aranan şahıs yakalandı.

Polisin yaptığı operasyonları destekleyen mahalle sakinleri özellikle metruk binalarda sürekli esrar ve bally içicilerinin bulunduğunu söyledi. Mahalle sakinleri, bu durumdan kurtulmak için yetkililerden yardım talebinde bulunarak, "Mahallemizde bulunan metruk binaların temizlenmesini istiyoruz. Bu binalar böyle kaldıkça korkumuz sürecektir. Çocuklarımızı okula gönderemez hale geldik. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulsun" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi