Diyarbakır, Muhammedi bir şehir olduğunu ispatladı `Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in Kutlu Doğum`u münasebetiyle Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı`nda saat 13.00`te "Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed" temasıyla düzenlediği etkinliğe, yağmura rağmen yüzbinlerce kişi katıldı. Etkinlikte Diyarbakırlıların Peygambere olan sevgileri ön plandaydı. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır (Amed) Newroz Parkı Miting Alanı’nda Peygamber Efendimizin 1443. Doğumu münasebetiyle "Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed" temasıyla düzenlediği Kutlu Doğum programına sağanak yağmura rağmen yüzbinlerce Peygamber sevdalısı Diyarbakırlı katıldı. Yapılan konuşmalarda Diyarbakır halkının Peygamberine olan sevgilerine vurgu yapıldı.

diyarbakir-muhammedi-bir-sehir-oldugunu-ispatladi-150628np.20140420191449.jpg

Başta Diyarbakır halkı olmak üzere çevre illerden ve yurt dışından da katılımın olduğu etkinliğe Müslümanların büyük bir teveccüh gösterdiği gözlendi.

Ellerinde Tevhid Bayrakları ve tekbirler eşliğinde alana giriş yapan halk güzel görüntüler oluşturdu.

Alana açılan yollardan gruplar oluşturarak gelen Peygamber âşıkları, sık sık salavat ve tekbirler getirdi. Yoğunluktan dolayı bazı yollar trafiğe kapandı.

Peygamber sevdalısı Diyarbakır halkının alanı günün erken saatlerinde doldurmaya başladığı gözlendi.

Alanı dolduran yüz binlerin etkinliği daha rahat izleyebilmesi için ise organizasyon ekipleri tarafından alana dev LD ekranlar asıldı.

Sabahın erken saatlerinde alana gelen Peygamber âşıkları için İlahi ses sanatçıları ilahi ve ezgileriyle canlı performans sergiledi.

resim_1_1398004164_2.jpg

Peygamber Sevdası Ortadoğu’daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir”

Kutlu doğum programında Mısır Müslümanları unutulmadı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılan pankartta,“Amed Peygamber Sevdalılarından Mısır’da idam cezası verilen 529 Müslüman kardeşimize selam olsun.” yazıları dikkat çekti.

Ayrıca asılan pankartlarda, “Peygamber Sevdalıları Müslüman Halkın Onurudur, Peygamber Sevdası Ortadoğu’daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir.” şeklinde yazıldığı gözlendi.

Program Molla Abdulbari’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Yüzbinlerin katıldığı programda Araştırmacı Yazar Mehmet Yavuz, Molla Beşir Şimşek, ile Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş birer konuşma yaptılar. Kutlu Doğum etkinliğinde yüzbinler hep bir ağızdan salâvat ve tekbirler getirildi. İlahi ve ezgi sanatçıları da Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen birbirinden güzel eserler seslendirerek alandaki Peygamber sevdalılarını coşturdu.

resim_dogruhaberweb-35_1398001020_10.20140420191524.jpg

“İnsanlık Hz. Muhammed’in mesajına muhtaç”

Hz. Muhammed’in yürüyen Kur’an olduğunun altını çizen Yavuz tekbirler ve salâvatlar eşliğinde yüzbinlere hitaben, “İnsanlığın Hz Muhammed’in o mesajına, O’nun yaşamına ihtiyacı vardır. Sadece Müslümanların değil, insanlığın ihtiyacı vardır. Suriye’deki insanların ona ihtiyacı vardır. Mısır’ın ihtiyacı vardır. Zindanlardaki kardeşlerimizin ihtiyacı vardır. Myanmar’ın Hz Muhammed’e (sav) ihtiyacı vardır. Arakan’ın ihtiyacı vardır. İnsanların Hz Muhammed’e (sav) ihtiyacı vardır.” İfadelerini kullandı.

“Hiçbir sevgi yağmura rağmen bu kitleyi bir araya getiremez”

Kürtçe bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Beşir Şimşek ise, Hz Muhammed’in sevgisi hariç hiçbir sevginin kimseyi sağanak yağmurda alanda toplayamadığına dikkat çekerek, Peygambere olan sevginin imandan kaynaklandığını söyledi.

Doğru Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Göktaş, Türkiye`nin her yerinde ve birçok yerde binlerce onbinlerce etkinlik yapıldığını ve Peygamber’e selam gönderildiğini belirti.

“Peygamber’e herkes yönelebilir”

diyarbakir-muhammedi-bir-sehir-oldugunu-ispatladi-150628np.20140420191543.jpg

Dün Başka kardeşlerimizde Hz Muhammedin ümmetiyiz dediler.

Doğru Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Göktaş, Dün DTP tarafından Newroz Parkı Mitin Alanı’nda tertiplenen Kutlu Doğum etkinliğine de değinerek, “Onun elinden eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan onun eteğine tutunmuşsa bundan dolayı seviniriz. Adı peygamber sevdalıları. Ama peygamber bizim ipoteğimizde değil. Herkes ona yönelebilir. Allah`ın izniyle dün bu meydanda başka kardeşlerimiz de Hz. peygambere ‘Onun ümmetiyiz’ diye seslendiler. Bugün onun elinden eteğinden tutan insanlar ne kadar çoksa o kadar kurtulan çok olur. Diyoruz ki komünizm de sosyalizm de kaybetmiştir. Onun için bugün gelmişler peygamberin davasına sarılmışlar. Yalnız hepimiz dikkat edelim. Kendi heva ve hevesimizi, basit arzularımızı doğru göstermek için peygamberi model olarak kullanmayalım. Onun için dikkat edin. Allah-u Teala geçmişte insanları uyarmıştır.” İfadelerine yer verdi.

“Diyarbakır, Muhammedi bir şehir olduğunu ispatladı”

Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kardeşlerim. Biz öyle bir peygambere iman ediyoruz ki. Kendisine teslim olunması gereken bir Peygamber. Biz Peygambere teslim ediyoruz. Ama birileri Peygamberi teslim almaya çalışıyor. Böyle bir Peygamber, Peygamber olmaktan çıkar. Bu meydan Peygamberi bir meydandır. Bu meydan teslimiyetini defalarca ispat etmiştir. Ve hem de sadece Nisan ayında değil, arada başka şeyleri de ortaya koyarak Diyarbakır, Muhammedi bir şehir olduğunu ortaya koymuştur."

Program Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan’ın yaptığı dua ile sona erdi.(İLKHA'dan alıntı yapılmıştır)

Editör: Haber Merkezi